To openg – men en treg start mot Larvik – Vipers

To openg – men en treg start mot Larvik

Som alltid når Vipers spiller mot Larvik må man nevne historien. Larvik var i mange år Vipers’ erkefiender i kampen om titler på norsk jord. Nå har det skjedd ting siden Larvik var den store rivalen, men det er en morsom ting som må nevnes uansett.

En annen morsom ting i kveldens kamp var at både Hanna Maria Yttereng og Silje Katrine Waade var i Vipers’ spillertropp. Både Yttereng og Waade har vært ute lenge med skader, og velkomsten de fikk da navnene deres ble ropt opp i Aquarama var øredøvende.

Den jubelen stilnet dog ganske fort. Riktignok var det Vipers som fikk nettkjenning først, da Karine Emilie Dahlum smalt en ball i krysset fra 9 og en halv meter. Før det hadde både Evelina Eriksson og Larviks målvakt Esmeralda Fetahovic levert strålende redninger.

Etter dette våknet bortelaget til live. Tre nettkjenninger på rad ble det for bortelaget.  I den perioden reddet også Fetahovic et straffekast fra Bella Gulldén. Og nettopp det var en gjengangsmelodi. Fetahovic skulle nemlig stoppe de neste to Vipers-forsøkene også.

Først ble Hanna Yttereng stoppet ved hjelp av ulovlige midler. Det straffekastet var det Marta Tomac som fikk ansvaret for, men forsøket gikk i tverrliggeren bak Fethaovic. I det neste Vipers-angrepet ble Jana Knedlikova stoppet ureglementert, og denne gangen var det Ragnhild Valle Dahls forsøk som ble stoppet av Fetahovic.

Nå hadde vi passert 10 minutter i Aquarama, og hjemmepublikummet manet de rosakledte til scoringer, og publikummets helter leverte varene. Først satt Sunniva Amalie Næs Andersen en ball i åpent mål før Jana Knedlikova ekspederte en kontring i mål. 3-3 og balanse i regnskapet.

Det var riktignok fortsatt Fetahovic, som leverte 7 redninger før pause, og Larvik som førte kampen i en omgang der de fordelte scoringene pent mellom seg. Av de 10 målene bortelaget fikk før pause var det tre spillere som satt to baller i nettet, mens fire andre leverte én scoring hver.

For Vipers, som endelig hadde begynt å omsette sjansene sine, var det kun én spiller som satt flere enn to baller i nettet. Jana Knedlikova leverte tre scoringer fra sin høyrekant. De andre scoringene ble fordelt mellom 7 spillere.

Da pausesignalet gikk var det nemlig Vipers som var i føringen. Etter en litt treg start våknet de rosa virkelig til liv utover i omgangen, og lagene gikk til pausen på stillingen 14-10 til hjemmelaget.

Etter pausen var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende opp. Vipers kom ut fra garderoben i et voldsomt tempo, og hjemmelaget sto bak fire første scoringer. Mina Hesselberg satt blant annet sine to første muligheter i nettet med kun sekunders mellomrom. 18-10 til hjemmelaget var akkurat det Aquarama hadde ønsket seg.

Og nå gikk det slag i slag. Et hjemmelag som plutselig var i storform, gjorde livet surt for bortelaget. Spesielt Marta Tomac viste seg frem. I løpet av kampen noterte playmakeren seg for 11 assist og én scoring. En flott kamp fra Tomac.

I tillegg til Tomac var det flere som viste seg frem. Tuva Høve leverte fem scoringer, det samme som Karine Emilie Dahlum, og de to delte toppscorertittelen. Ragnhild Valle Dahl, Mina Hesselberg, og Bella Gulldén leverte fire scoringer hver. Bak de var det flere spillere med både ett, to, og tre mål.

I motsatt ende av banen hadde Evelina Eriksson det som føltes som en stille og rolig kamp, men svensken endte på ti redninger og en redningsprosent på 33%, noe som er langt over godkjent for en målvakt.

Til slutt var Vipers på et helt annet nivå enn gjestene fra Larvik. 36-20 ble sluttresultatet til slutt etter at Marta Tomac hadde levert sin første scoring i kampens siste angrep.

Nå venter Follo i Aquarama søndag kveld. Det er en såkalt bamsekamp. Vi oppfordrer publikum til å ta med seg en bamse de vil donere til Stine Sofies stiftelse. I tillegg kan Vipers sikre seg seriegullet med seier der. Dette bør du ikke gå glipp av! Billetter sikrer du deg i Vipers-appen eller på woow.vipers.no

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Hanna Maria Yttereng