Tertnes inviterer til håndballfest når Vipers tar turen vestover – Vipers

Tertnes inviterer til håndballfest når Vipers tar turen vestover

Etter en ørliten feiring av seriegullet sammen med Rosabanden og resten av Aquarama i helga tar Vipers-jentene turen til Bergen onsdag. Tertnes byr inn til håndballfest i Åsane Arena, og hjemmelaget er desperate etter poeng for å unngå å havne i kvalifiseringsgruppa om nedrykk.

For Tore Johannessens lag har slitt etter en flott plassering i forrige sesongs koronaamputerte serie. Foreløpig ligger de på en 11. plass, som gir playoff, to poeng bak Larvik på trygg grunn. Mellom der ligger riktignok både Byåsen og Fredrikstad, men muligheten for å beholde plassen uten playoff er til stede.

Tertnes er ikke avhengige av å slå Vipers for å klare det, men et tap for seriemesterne gjør ting veldig vanskelige. Som kjent er Vipers ubeseiret i grunnserien. Et ørlite poengtap ble det sist Vipers var i Bergen, da for å møte Fana, ellers har jentene i rosa vært uslåelige.

Tomålstapet bote mot Molde i forrige serierunde burde dog gi Tertnes-jentene en god dose selvtillitt. I den kampen var det flere spillere som leverte på et høyt nivå. Syv scoringer fra Eva Erdal Moen, seks fra Emma Holtet, og fem fra Henrikke Hauge Kjølholdt sørget for at laget scoret 30 mål mot Molde.

Vipers slo som kjent Follo med 24 mål søndag kveld. I en fremragende forestilling var det tre spillere som leverte syv scoringer hver. Karine Emilie Dahlum, Jana Knedlikova, og Marketa Jerabkova fant alle veien til nettmaskene syv ganger. I tillegg leverte Katrine Lunde en redningsprosent på nesten ufattelige 59% i den omgangen hun spilte. Evelina Eriksson var ikke mye dårligere etter hvilen og leverte redninger på 41% av skuddene mot henne.

Kampen mot Tertnes ser du på direktesport.no fra 18.30 (krever abonnement)