Vipers mottar gullmedaljene søndag ettermiddag – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Vipers mottar gullmedaljene søndag ettermiddag

Et tilnærmet perfekt seriespill går mot slutten. Vipers-jentene har som kjent vunnet 24 av 25 seriekamper så langt. Uavgjortkampen borte mot Fana er den eneste feilskjæret i et ellers feilfritt seriespill. I morgen kommer Romerike Ravens på besøk i Aquarama, og Vipers-jentene skal endelig krones få utdelt sine gullmedaljer.

Reisen begynte i Fredrikstad der Vipers’ kantspillere var svært delaktige i 10-målsseieren. 13 av de 33 målene ble scoret av Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova. Deretter gikk det slag i slag. Både Oppsal og Follo ble feid av banen før den første virkelige testen kom.

En liten svipptur til Ungarn for å møte Györ på bortebane før Byåsen ventet i Aquarama. Det tidligere storlaget fra Trondheim ble sendt hjem med 35-18 i sekken. og lista var på mange måter lagt for høstsesongen.

Nå kom riktignok uavgjortkampen mot Fana i neste serierunde. Klemt inn mellom to Champions League-kamper tok Vipers-jentene turen til Bergen. I en jevnspilt kamp, der Christine Alver leverte 12 scoringer, slet Vipers litt begge veier. En sen scoring fra nettopp Alver sørget for sluttresultatet 33-33.

Slike scener blir det søndag ettermiddag, nå med et fullsatt Aquarama!
Foto: Terje Refsnes

Siden den kampen har det blitt nitten strake seiere i serien. Alle lag har blitt slått, og seriegullet har aldri vært i fare. Om vi tar en titt på statistikkene er dette tallene som betyr noe:

845 scorede mål, noe som er 78 flere enn Storhamar som har scoret nest flest.
581 innslupne mål, 31 ferre enn Sola som er nest best på den rankingen.

I morgendagens kamp er det Romerike Ravens som står på motsatt banehalvdel. Bortelaget har allerede sikret seg 6. plassen, og har dermed klart å kvalifisere seg for sluttspillet. Det var det uttalte målet før sesongen, så Ane Victoria Mällberg på trenerbenken må si seg fornøyd med lagets prestasjon så langt.

Deres toppscorer i Rema 1000-ligaen er Maja Sofie Muri. Linjespilleren har levert 121 scoringer. 5.0 i snitt per kamp, noe som er meget bra. Bak henne følger Anniken Wollik og Frida Haug Hoel nærmest. I buret har Vilde Johansen vært nærmest ensom, og målvakten har vært på banen i alle 25 seriekampene hittil.

Det er fortsatt noen ledige billetter igjen dersom du vil hedre Vipers-jentene når de får sine velfortjente gullmedaljer i morgen. Kampen har avkast klokken 15.00. Billetter kjøper du i Vipers-appen eller på www.vipers.woow.no

Dersom du mot all formodning ikke har tenkt deg i Aquarama vises kampen på direktesport.no (krever abonnement).