Seriemestere for 5. gang på rad – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Seriemestere for 5. gang på rad

Romerike Ravens var på besøk i et glissent Aquarama. Påskeferie og påskevær på Sørlandet må nok ta skylden for det litt labre oppmøtet. Noe som ikke var labert i det hele tatt var de rosas åpning på kampen.

Kombinasjonen Nora Mørk og Ana Debelic var tilnærmet ustoppelig. På de første fem Vipers’ scoringene var Nora nest sist på ballen. Den sjette satt hun i nettet selv på etter en 7-meter som Ana Debelic skaffet.

Nevnte Debelic og Mørk var omgangens store spillere. Ikke nok med at de satt seks scoringer hver i Ravens’ nett, men Nora Mørk leverte i tillegg syv målgivende pasninger. 13 målpoeng på en omgang er veldig sjeldent man ser på dette nivået.

10-2 ledet Vipers da Ane Mällberg så seg nødt til å ta en timeout. 9.35 sto det på lystavla i Aquarama, og det så ut til å bli en kalasseier i årets siste seriekamp. Mällberg fikk dog orden i rekkene sine. Flere spillere meldte seg på begge veier. Spesielt innspillene til Maja Muri på linja skapte problemer for Vipers.

Ni minutter senere var det Ole Gustav Gjekstads tur til å ta timeout. 15-8 etter å ha ledet 10-2 var Gjekstad tydelig misfornøyd med. Gjekstad gjorde noen bytter og endret litt på de taktiske disposisjonene sine.

Etter det skulle det meste dreie seg om hjemmelaget frem mot pause igjen. 23-12 var fasit ved halvspilt kamp i Aquarama etter en fartsfylt førsteomgang. Like etter pause kom kveldens høyeste jubelbrøl i hallen.

14 måneder etter den alvorlige kneskaden hun pådro seg borte mot Metz var endelig Silje Waade tilbake i aksjon. Trønderjenta har riktignok tatt et par straffekast de siste ukene, men nå var hun endelig tilbake i åpent spill også.

Den andre omgangen ble på mange måter en parademarsj. Ole Gustav Gjekstad sa før kampen at Vipers skulle øve på ting og behandle Romerike Ravens som om de var Krim Mercator. Det gjorde Vipers, og man fikk blant annet se spill med to linjespillere.

Det meste i dagens kamp handlet om hjemmelaget, men Ravens gjorde seg slettes ikke bort. En god Vilde Johansen i målet, Maja Muri på linja, og Rikke Thorngaard i bakspillerposisjon kan, blant flere nevnes i positive ordlag.

Til slutt ble det en parademarsj på veien mot seriegullet for jentene kledt i rosa. Seiersmarginen på 16 kunne godt ha vært enda større, men det var en dag der alle fikk prøve seg, og Gjekstad fikk svar på enkelte spørsmål han nok hadde.

Vipers.no kommer tilbake med reaksjoner og kommentarer.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Mina Hesselberg

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic