-Jeg er aldri fornøyd før vi vinner alle titlene. – Vipers
Foto: Hans Lie

-Jeg er aldri fornøyd før vi vinner alle titlene.

Etter at seriegullet var sikret i går kveld fikk Vipers.no en prat med Ole Gustav Gjekstad. Vi snakket litt om kampen som var, om sesongen sett under ett, og om de viktige kampene som kommer i sesongavslutningen.

Før kampen sa du at én av oppgavene var å trene på det som kommer mot Krim. Hvordan syns du dere lyktes med det?

Ja, i første omgang fikk vi øvd på en del ting, og det var bra. Vi blir litt ukonsentrert, men vi har god kontroll og jeg er alt i alt fornøyd med matchen. Vi kunne helt sikker ha lagd en 6-7 mål til om vi hadde vært spisset nok i den andre omgangen.

I høst snakket du mye om at dere trengte tid denne sesongen. Hvordan syns du sesongen har vært, og hvor vanskelig har det vært å få spillet til å sitte?

Vi har all grunn til å være veldig fornøyd med seriespillet. Vi er mye bedre nå enn da vi begynte i september. Det var veldig opp og ned i starten. Men vi må være veldig godt fornøyd selv om vi avgir det ene poenget mot Fana. Til slutt vinner vi de viktige kampene, og til slutt tar vi gullet med ni poeng. Det er veldig solid.

Det er ikke så vanskelig å få spillet til å sitte egentlig. Det ene er at vi skal forme en kultur som innebærer en del ting, og i tillegg skal vi forme spillet ute på banen. Begge deler tar litt tid. Og i tillegg skal spillerne få lov å bli kjent med hverandre. Det er egentlig ikke veldig komplisert, men det skal gjøres, og det går noen måneder for å få det til. Det er uansett en kontinuerlig prosess uansett hvor lenge spillerne har vært i klubben, og det er helt nødvendig for at vi skal bli bedre.

Ole Gustav Gjekstad applauderer laget sitt.
Foto: Hans Lie

Hva er den store forskjellen på Vipers nå kontra i september?

Kulturen vår nå er mye tydeligere. Vi misser sjeldent på basistingene som vi kanskje slet litt med i starten, også har vi selvfølgelig blitt bedre i systemspillet. Vi er mye tryggere nå som lag enn det vi var i september, og det tror jeg man ser i alle faser av spillet.

Sesonginnspurten blir tøff med mange kamper. Hva er målsetningene?

Nå skal vi spille om tre titler til. Vi vil naturligvis helst ha alle tre. Det første vi kan gjøre noe med er å komme oss videre til Final4, og det vil isåfall være et stort høydepunkt. Også kommer sluttspillkamper og NM-finale på rekke og rad. Å vinne de to norske titlene og ta seg til Final4 er det alle muligheter til.

Og da er Ole Gustav Gjekstad fornøyd?

Jeg er aldri fornøyd før vi vinner alle titlene. Det første vi kan gjøre er å ta oss til Final4, og da er isåfall det siste vi gjør i sesongen. Da skal vi naturligvis dra til Budapest å prestere på et høyt nivå. Når vi først er der går vi ikke for 4. Plassen for å si det sånn.