Seier i første kvartfinale! – Vipers

Seier i første kvartfinale!

I sesongens første sluttspillkamp hadde Fredrikstad tatt turen til Aquarama. Vipers Kristiansand var naturligvis store forhåndsfavoritter, og hjemmelaget viste seg favorittstempelet verdig i en forrykende åpning på kampen.

Hanna Yttereng ble første navn i målprotokollen. Nora Mørk fant linjespilleren i ankomstfasen i hjemmelagets første angrep, og trønderen omsatte pasningen i nettet bak Caroline Martens i Fredrikstads mål.

Og Ytterengs scoring satt i gang et skred av mål. Etter drøye fem minutter hadde det fremmøtte publikummet fått servert 11 scoringer. Hjemmelaget ledet 7-4 i en veldig morsom og severdig håndballkamp.

Akkurat da lå det an til å bli omtrent 120 scoringer i kampen, og det var naturligvis et scoringstempo som ikke kunne vare. Men begge lagene gjorde sitt aller ypperste for å få det til. Fire scoringer hver fra nevnte Yttereng og Sunniva Amalie Næs Andersen gjorde at nettopp de to var hjemmelagets toppscorere før pause.

Fire scoringer ble det også på bortelagets toppscorer de første 30 minuttene. Frida Brandbu Andersen fikk nettkjenning på fire av sine fem skuddforsøk.  I tillegg til Brandbu Andersens scoringer er det verdt å trekke frem Caroline Martens redninger. Fem redninger ble det på sisteskansen.

Det var ikke like mange som Katrine Lunde i Vipers’ mål. 8 redninger ble det på veteranen i Vipers’ mål. Når man la sammen de to lags prestasjoner i begge ender av banen var 21-14 til hjemmelaget fasit ved halvtid.

Den andre omgangen startet på best tenkelige måte for hjemmelaget. To kjappe scoringer av Marketa Jerabkova i den ene enden var akkurat som bestilt. Katrine Lundes to redninger, hvorav den ene etter et straffekast, var også kjærkomment. 23-14 til Vipers nesten umiddelbart etter hvilen.

Men en ledelse på en plass mellom åtte og ti virket det nesten som om Vipers var fornøyde med. Ole Gustav Gjekstad byttet litt på laget, testet noen nye spillesystemer, og sørget for at jentene kledt i rosa gjorde akkurat det de måtte i kveldens kamp.

Mest gledelig etter hvilen var kanskje Lysa Tchaptchet. Linjespilleren kom inn og kom til sjanse etter sjanse, og fem scoringer i kveldens kamp var nok til at hjemmepublikummet stemte henne frem til kampens beste Vipers’ spiller. Den spanske jenta gjorde sakene sine meget bra, og fikk sin første tittel som banens beste.

Nå er ikke dette en kamp man skal lese altfor mye ut av. Den neste virkelige testen kommer til helga da Vipers-jentene spiller kvartfinale i Champions League mot Krim Mercator i Slovenia. Den kampen ser du på Viasat 4 og Viaplay fra klokken 14.00.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve

Linjespiller: Hanna Maria Yttereng