Endelig Champions League igjen – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Endelig Champions League igjen

Endelig er det duket for Champions League-håndball igjen. Vipers Kristiansand har tatt turen til Slovenia for å møte Krim Mercator til dyst i kvartfinalen. Vinneren av dobbeltoppgjøret sikrer seg en billett til Budapest og årets Final4.

Som alle vet er Vipers regjerende Champions League-mestere. Neste hinder på veien for å forsvare tittelen er de slovenske mesterne fra Krim Mercator, og de har forsterket seg siden gruppespillet der Vipers vant både hjemme- og bortekampen.

Ana Gros er kanskje den største slovenske stjernen i håndballverdenen, og at hun skulle finne “hjem” til Krim da det ble umulig for henne å fortsette karrieren sin i CSKA Moskva var kanskje ikke unaturlig. Nå håper trener Nataliya Derepasko at Gros skal være ledestjernen som fører laget til Champions League-tittelen for første gang siden 2003. 

KJØP BILLETTER TIL RETUROPPGJØRET HER

Historien er klokkeklar. På de åtte møtene lagene mellom har Vipers vunnet syv, mens den siste endte uavgjort. De to seneste kampene var i årets gruppespill, og da vant Vipers 26-27 på bortebane, mens kampen i Aquarama endte med 37-20 seier til hjemmelaget.

Kampen i Aquarama, som var gruppespillets nest siste, hadde to toppscorere. Både Ragnhild Valle Dahl og Katarina Krpez-Slezak satt syv baller i nettet. Den store forskjellen på lagene i den kampen var Katrine Lunde. 50% er en ekstrem redningsprosent i de offisielle statistikkene. 

Til morgendagens oppgjør i Slovenia handler alt om å sikre seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Aquarama 7. mai. Dersom Vipers klarer å få med seg et ok resultat med hjem i bagasjen er det alle muligheter for en ny opptreden i Final4.

Kampen mot Krim ser du på Viasat 4 og på Viaplay fra klokken 14.00 i morgen.