Fantastisk utgangspunkt før returkampen i Aquarama! – Vipers

Fantastisk utgangspunkt før returkampen i Aquarama!

Med en Final4-plass i potten hadde Vipers tatt turen til Slovenia for å møte Krim Mercator i Champions Leagues kvartfinale. Et Krim-lag som gjestene fra Kristiansand vanligvis har hatt god kontroll på, og i den første omgangen så det ut som om den statistikken skulle fortsette.

På forhånd hadde man naturligvis advart mot Ana Gros, og storskytteren som har returnert til Krim sendte i vei et skremmeskudd i kampens første angrep. Fra 8-9 meter hamret den slovenske stjerna ballen i nettet bak Katrine Lunde. Et flatt Vipers-forsvar kunne kun se at ballen fløy i nettet.

Og da Marketa Jerabkova skjøt utenfor i de rosas første angrep fikk hjemmelaget muligheten til å gå opp i en tidlig tomålsledelse. Den muligheten grep de. Andrea Lekic, verdens beste håndballspiller i 2013, satt ballen i vinkelen fra 9 meter etter en kjapp ankomst.

Men så fikk Vipers-jentene kampen inn i sitt spor, og kombinasjonen mellom Nora Mørk og Ana Debelic skulle vise seg å være nøkkelen. Tre av Vipers’ fire første scoringer kom etter at Mørk fant Debelic på linja. Den fjerde scoringen var det Mørk selv som satt da hun stupte i ei luke som åpnet seg.

Frem til stillingen 4-4 hadde ikke Vipers ledet enda, men Sunniva Amalie Næs Andersens scoring snaue ni minutter gav Vipers ledelsen for første gang i kampen, og nå var det bortelaget som sto for det meste som hendte i Arena Stozice i Ljubljana.

4-5 ble til 6-9. Katrine Lunde hadde kviknet til og hadde flere kvalifiserte redninger i denne perioden av kampen. Ledelsen fortsatte å øke. Scoringer fra Debelic, Ragnhild Valle Dahl, og Bella Gulldén gjorde at det sto 7-12, og bortelaget hadde full kontroll.

Katrine Lunde gjorde en fantastisk kamp mot Krim Mercator, og gjorde hele 14 redninger.

Hjemmelaget avsluttet riktignok omgangen best, men Vipers kunne gå i garderoben med en 10-14 ledelse. Mer enn godkjent på bortebane i Champions League. Etter pausen gjorde Nataliya Derepasko, Krims trener, et overraskende målvaktsbytte. Jovana Risovic reddet 11 skudd i den første omgangen, men da lagene kom på banen etter pausen var det Barbara Arenhart som sto i målet.

KLIKK HER FOR Å KJØPE BILLETTER TIL RETURKAMPEN

Nora Mørk utnyttet det til fulle med en gang. Fra 8 meter skjøt Nora Mørk ballen knallhardt over skuldra på Arenhart. I den andre ende av banen var Katrine Lunde i det ustoppelige hjørnet. Tre redninger gjorde målvaktsveteranen før Krim fikk nettkjenning etter hvilen. Da hadde ledelsen økt til 10-16.

Nå gikk Vipers over i et modus der alt handlet om å kontrollere kampen. Dersom man kunne ta med seg en 5-6 måls ledelse til returkampen i Aquarama ville det gi et fantastisk utgangspunkt. Og anført av samspillet mellom Mørk og Debelic, samt Lundes målvaktsspill økte bare ledelsen.

Ekstra hyggelig sett med rosa briller var variasjonen i målene som ble scoret. Det var overganger, det var kantavslutninger, det var innspill til linje, og det var skudd fra bak i banen. Nettopp bredden i Vipers’ angrepsspill er et farlig våpen i seg selv.

Godt hjulpet av noen fantastiske supportere som hadde tatt turen til Slovenia ble Vipers for sterke for hjemmelaget. 25-32 gir det perfekte utgangspunktet før returkampen i Aquarama førstkommende lørdag. Det er fortsatt noen få billetter igjen til det oppgjøret, så vær rask dersom du vil være tilstede når Vipers-jentene kan sikre seg en plass i Final4.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic