Vipers skal til Final4 igjen! – Vipers

Vipers skal til Final4 igjen!

Sørlandspublikummet hadde fylt Aquarama til randen før returkampen mot Krim Mercator i Champions Leagues kvartfinale. Et seiersvant publikum, som knapt fikk se heltene sine i Champions League under fjorårets tittelsesong, ønsket å sende de rosakledte til Budapest med en kjempefest på hjemmebane.

Og fest ble det. Katrine Lunde åpnet ballet med å stoppe et skuddforsøk fra høyrekant Katarina Krpez-Slezak. I motsatt bur sto Barbara Arenhart, og hun stoppet riktignok Nora Mørks første forsøk, men deretter ble det tyngre for den brasilianske sisteskansen.

Etter ni minutter tok Krims trener Nataliya Derepasko timeout. Da ledet Vipers 7-4, og den siste scoringen fortalte mye om hvordan kampforløpet hadde vært. Marketa Jerabkova fikk ballen fra et avkast og nærmest kunne spasere ballen i mål mot et passivt Krim-forsvar.

VIL DU VÆRE MED TIL FINAL4? KLIKK HER FOR Å LESE MER OG FOR Å BESTILLE DIN PLASS

Vipers’ toppscorer i den første omgangen var nærmest oppskriftsmessig Nora Mørk. Fire scoringer på fem skudd ble det for Mørk. Ana Debelic, som nøt godt av bakspillernes hurtige spill, scoret på alle sine tre forsøk før hvilen.

Når Katrine Lunde i tillegg stoppet på åtte redninger sa det selv at det var en tung oppgave for gjestene fra Slovenia. Riktignok scoret Ana Gros seks mål, men det var mer eller mindre det eneste bortelaget hadde å by på.

For nå var Vipers i festhumør. Sunniva Amalie Næs Andersen vartet opp med omgangens scoring. Nora Mørk spilte en ball nærmest gjennom Krim-forsvaret. Andersen hadde løpt seg fri, og avsluttet med sitt signaturskudd. Den lille flikken, som Arenhart nok visste at kom, var utagbar. Da ledet Vipers 14-10, og hadde full kontroll på alt som foregikk i Aquarama

Da dommerne blåste for halvtid ledet Vipers 17-12. Med syvmålsledelsen fra den første kampen kunne man allerede nå begynne å planlegge tur til Ungarn den første helga i juni. Og den andre omgangen begynte også på best mulig måte.

Det er vanskelig å si før den kampen starter hvordan den vil forløpe. Jeg håpet naturligvis at vi skulle ta ledelsen, og at vi skulle vinne kampen. Vi har egentlig ikke snakka om syvmålsledelsen i det hele tatt på forhånd. Det har vært fokus, men man vet jo aldri helt hvordan ting går underveis. Det er godt å få den ledelsen tidlig, og å ha en trygg ledelse mer eller mindre hele kampen. Sånn sett gikk dette helt etter planen. Vi hadde en plan A, B, og C, men i kveld holdt det å bruke plan A.

Forskjellen på Vipers og Krim i disse to kampene er målvaktsspillet, vi har bedre forsvarsspill, også tror jeg vi totalt sett har et lag som holder litt bedre fysisk enn det Krim gjør. Også har vi fått til en bra kultur. Vi har folk som tror på dette, som vil dette, og som kjemper beinhardt for laget. Og nettopp det er viktig.

Jeg er ikke så sikker på om man vil unngå Györ. Styrkeforholdet mellom de lagene som har nådd Final4, om man går ut fra at Esbjerg også kommer seg dit, er jeg litt usikker på. Hvem som er best for oss å møte er jeg usikker på, men jeg kan love at når vi først skal ned dit spiller vi ikke for å bli nummer fire.

Ole Gustav Gjekstad

Først reddet Katrine Lunde et skudd før Sunniva Amalie Næs Andersen klinket en ball i krysset. 18-12 nærmest før lagene hadde kommet på banen igjen etter pausen. Om den første omgangen hadde vært opptakten var dette spikeren i kista. Krim så lamslåtte ut på parketten i Aquarama.

Vipers skal til FInal4!

Men bortelaget klarte å mobilisere litt. Tre kjappe scoringer reduserte forspranget til tre mål. 20-17 var ikke nok til at publikummet i Aquarama var spesielt nervøse, men det var en påminnelse om hva som var mulig dersom man sko av litt på tempoet.

Det har vært en helt fantastisk sesong for meg personlig. Det er første gang jeg spiller i Champions League, og å nå Final4 på mitt første forsøk er en helt ubeskrivelig følelse. Det har kanskje sett enkelt ut innimellom, men vi har kjempet så hardt for dette. Spesielt tidlig i gruppespillet, men så fant vi hverandre, vi fant rytmen, og begynte å spille sånn som vi vet at vi kan. Det er helt fantastisk.

Marketa Jerabkova

Etter drøye 12 minutter av den andre omgangen tok Ole Gustav Gjekstad timeout. Da ledet hjemmelaget 24-21. Etter den Gjekstads timeout gikk det kun fire minutter før Krims trener så seg nødt til å ta en timeout selv.

Mellom de to timeoutene scoret Vipers tre mål, mens Krim ikke klarte å notere seg for en eneste scoring. Katrine Lunde noterte seg for intet mindre enn fire redninger i den samme perioden. Nå var stemningen i Aquarama helt i hundre. De nesten 1800 fremmøtte skapte et leven helt uten sidestykke.

Jeg er så glad. Det var viktig at vi startet kampen bra. Vi hadde forspranget fra bortekampen, og det måtte vi ta vare på i åpningen av kampen. Det klarte vi heldigvis, og det var det som gjorde at vi vant med så mange mål som vi gjorde. Og det er også grunnen til at vi kunne nyte kampen og spille med mer frihet enn det man vanligvis kan i en slik kamp.

Nå drar vi til Budapest, og der skal vi gjøre vårt beste for å vinne. Det er en tøff helg med én kamp hver dag, og vi er helt nødt å dra dit skjerpa og fullt fokusert om vi skal nå finalen. Det kommer til å være tre veldig tøffe konkurrenter, men på en sånn helg kan absolutt alt skje.

Jana Knedlikova

Herfra og ut handlet alt om hjemmelaget. Da sluttsignalet gikk, og jubelen kunne slippes løs, ledet Vipers med ni mål. Ragnhild Valle Dahl fikk æren av å sette kampens siste scoring på et straffekast. Det gjorde Valle Dahl til Vipers’ toppscorer med seks scoringer. Nærmest fulgte Nora Mørk med fem scoringer og Tuva Ulsaker Høve, Sunniva Amalie Næs Andersen, Ana Debelic, og Jana Knedlikova med tre scoringer hver.

Neste kamp for Vipers-jentene er semifinalen i sluttspillet. Den første kampen i best av 3-serien spilles onsdag kveld i Aquarama. Motstander blir kjent søndag kveld etter at kvartfinalene er ferdigspilt.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic