Sluttspillfinale! – Vipers

Sluttspillfinale!

I kveld hadde Vipers muligheten til å sikre seg en plass i årets sluttspillfinale. De rosa hadde tatt turen til Molde for å møte et revansjelystent hjemmelag, som etter stortap både i første kamp av semifinalen og i cupfinalen hadde et håp om å reise seg.

Og reise seg gjorde de blå fra rosenes by i åpningen av kampen. Først satt Thale Rushfeldt Deila ballen i mål etter å ha funnet en åpning i Vipers’ forsvaret. Samme Deila hadde også en finger med i spillet på Moldes to neste scoringer, og da Ine Karlsen Stangvik reddet de tre første skuddforsøkene fra Vipers, ledet Molde 3-0.

Det skulle gå over seks minutter før Vipers fikk nettkjenning. Ragnhild Valle Dahl sendte ballen ut til Jana Knedlikova som omsatte muligheten i bortelagets første scoring.

Og de første 15 minuttene handlet alt om hjemmelaget. Gang på gang fant Molde-spillerne åpninger i forsvaret, og Vipers sine avslutninger ble stoppet av enten Stangvik i målet, eller et godt og aggressivt Molde-forsvar.

Men så skjedde det noe i Molde Arena som snudde kampen fullstendig på hodet. Zsuzsanna Tomori gikk på to kjappe 2-minuttere. Noe Vipers-benken ergret seg noe voldsomt over. Når dommerne så overså en, ifølge Ole Gustav Gjekstad, soleklar angrepsfeil tente treneren på alle pluggene og pådro seg en 2-minutter.

Ana Debelic viste seg flott fram mot Molde med sine 7 scoringer.

Det gjorde at de rosa plutselig fyrte på alle sylindrene, og Molde ble spilt nesten ut i fjorden resten av omgangen. Ufattelig nok vant Vipers de siste 15 minuttene 16-1. En helt ekstrem forskjell etter en sånn åpning fra hjemmelaget.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers 10-21, og man kunne nesten begynne å planlegge for Storhamar i sluttspillfinalen. Etter hvilen handlet det, som i de siste kampene mot Molde, å kontrollere inn seieren uten å bruke for mye krefter.

Jeg syns egentlig kampen er bra. Vi får trent på en del ting vi skal, men dessverre får vi ikke trent på å spille i overtall, for Molde får ingen utvisninger. Jeg syns jentene mine er disiplinerte som holder konsentrasjonen og ikke blir utvist oftere. Det var vanskelig for de å spille utpå der.

Se kampen om igjen, så skjønner man hvorfor et x-antall av mine spillere syns dette er det dårligste de har sett på lenge, uansett språk og nasjonalitet på dommerne. Jeg er fornøyd med at vi vinner og får trent på det vi skal.

Det er litt rart at Molde ikke får noen utvisninger, og det er rart hvordan Zsuzsanna Tomori behandles i begge ender av banen. Men vi får ikke gjort noe med det. Alt vi kan gjøre er å finne frem regelboka og innrette oss etter den.

Nå ligger alt åpent. Først kommer finalene i sluttspillet mot Storhamar, før Final4 kommer like etterpå. Vi skal ta én ting av gangen som vanlig, og vi skal være ekstremt godt forberedt til alle kampene vi skal spille.

Ole Gustav Gjekstad til TV2

Og det klarte Vipers. Ledelsen holdt seg stabil på mellom 10-12 mål i store deler av den andre omgangen. Ole Gustav Gjekstad benyttet muligheten til å la hele troppen prøve seg, Vipers øvde på «7-6»- spill i angrep, der Hanna Yttereng og Lysa Tchaptchet opererte inne på linja, og Andrea Austmo Pedersen fikk vise seg frem i målet.

Det var helt tydelig at Gjekstad planla for de kommende kampene. Neste test nå er første finalekamp mot Storhamar i Aquarama førstkommende tirsdag 24.05. Billettsalget til den kampen åpner i morgen, 20.05, klokken 10.00.

Det skulle egentlig bare mangle at vi vinner til slutt.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det blir vanskelig å holde fokus når starten på kampen er sånn som den er. Hele stemningen blir ødelagt, og det er ikke noe gøy å spille. Det er mange situasjoner man kan se på, og det gjør det vanskelig for oss å fokusere på kampen. Vi kan absolutt starte bedre, men de tar gleden ut av kampen, og det er veldig synd. Det er lite folk, i en semifinale, og da er det synd at det blir sånn. Men jeg er veldig glad for at vi er i sluttspillfinalen, og jeg håper folk fyller opp Aquarama til tirsdag.

Nora Mørk til TV2

Til slutt vant Vipers komfortabelt i Molde, men den svake åpningen gjør nok Ole Gustav Gjekstad litt urolig. Måten laget reiste seg på og avgjorde denne kampen var dog forbilledlig etter åpningen. Resultatet da sluttsignalet gikk i Molde var 22-35, etter 45 veldig gode minutter fra bortelaget.