Debutantenes Final4 – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Debutantenes Final4

I profesjonell lagidrett er det alltid utskiftninger på lagene. Etter fjorårssesongen mistet Vipers en rekke viktige spillere, og disse hullene skulle fylles med nytt, friskt blod. Noen av spillerne som ble hentet inn var anerkjente navn i håndballverdenen, mens andre var nykommere på det høyeste nivået.

To av disse var Tuva Høve og Ana Debelic. Vipers.no fikk en prat med de to debutantene kvelden før kvelden.

Ana Debelic har blitt en viktig brikke for Vipers både på og utenfor banen.
Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Først og fremst, Ana, hvordan har du det kvelden før kvelden?

I dag er jeg ganske rolig, men vi får se i morgen. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være litt nervøs før kampen starter, men det tror jeg ikke nødvendigvis er en negativ ting. Jeg er så utrolig glad for at jeg skal spille i min første Final4. Det er en drøm for alle håndballspillere å være i denne posisjonen, og jeg er så stolt av laget mitt som har gjort det mulig for meg å være her i min første sesong i Vipers.

Og for deg, Tuva? Fra Aker til Final4. Det er litt av en reise på ett år?

Jeg er veldig spent! Jeg gleder meg til å oppleve rammene rundt kampen, og den enorme stemningen jeg håper det blir i hallen med så mange tilskuere. Også håper jeg naturligvis at vi, som lag, kan prestere på et nivå som gjør at vi når den store finalen på søndag.

Kan du si litt om hvordan denne sesongen har vært for deg som helt ny på dette nivået?

Denne sesongen har vært veldig lærerik, morsom og krevende. Det er et helt annet nivå på alle treninger som gjør at man må være skjerpet og presis i alt man gjør. Det har vært veldig gøy å bli kjent med så mange gode spillere, og få muligheten til å lære av de aller beste! Overgangen fra Aker har vært stor og det har selvfølgelig tidvis vært vanskelig og krevende, men i det store og hele har sesongen vært veldig fin og utviklende! 

Hva med deg, Ana? Du har naturligvis spilt på et høyt nivå før, men hvordan har denne sesongen vært?

Når vi står her i dag kan vi si at det har vært en fantastisk sesong. Lagets toppnivå er ekstremt høyt. Det er en fantastisk gjeng, som har jobbet hardt hele sesongen, og vi har klart å oppnå de målene vi satt oss før sesongen begynte. 

Tuva Høve smiler på den siste treningen før Final4 kastes i gang
Foto: Terje Refsnes

Til slutt, hva blir nøkkeloppgavene deres i morgen?

Ana: Jeg må spille som jeg alltid prøver å gjøre. På et jevnt høyt nivå i alle aksjoner jeg er involvert i. Jeg må gi mitt beste for laget, jobbe steinhardt, og forhåpentligvis score mange mål!

Tuva: For meg i morgen handler det om å bidra med det jeg kan bidra med, enten det er fra benken eller på banen, spre godt humør og være maksimalt tilstede!

PS: Det er til sammen fem spillere i Vipers-troppen som aldri har spilt Final4. Tuva Høve, Ana Debelic, Lysa Tchaptchet, Mina Hesselberg, og Marketa Jerabkova