Hvem er Györ? – Vipers

Hvem er Györ?

Györ, eller Györi Audi ETO KC som er deres fulle navn, er de ubestridte dronningene av kvinnehåndball de siste ti årene. Seieren over Team Esbjerg i dagens semifinale sikret laget sin niende Champins League-finale. Den sjette siden formatet med Final4 ble innført i 2013/14-sesongen.

I dagens semifinale var det jevnt en stund mot danske Team Esbjerg, som er i Final4 for første gang, og til pause sto det faktisk 15-15. Dessverre for Jyllandslaget var ikke uttellingen god nok fremover, og anført av Stine Bredal Oftedal og Linn Blohm vant Györ 32-27 foran et ellevilt hjemmepublikum.

Kan Katrine Lunde, her fra gruppespillkampen mot Györ i Aquarama, fortsette storspillet fra dagens semifinale?
Foto: Terje Refsnes

Stine Bredal Oftedal, kaptein for Norges landslag, er naturligvis en av lagets store stjerner. I tillegg finner man blant annet Veronica Kristiansen, Silje Solberg, Anne Mette Hansen, og Eun Hee Ruy i lagets rekker. Og egentlig kunne man ha listet opp hele Györ-laget, for det er virkelig en stjernespekket tropp Ambros Martin regjerer over.

Men de siste ukene har man kanskje sett at rustningen slår litt sprekker. Vipers Kristiansand slo naturligvis Györ i gruppespillets siste kamp, og FTC ble for sterke både i lagenes seriekamp i april og i den ungarske cupen i mai.

Kampen i morgen har avkast klokken 18.00, og vises på V4 og på Viaplay.