Velkommen Anna Vyakhireva! – Vipers

Velkommen Anna Vyakhireva!

Den russiske stjernespilleren Anna Vyakhireva har signert avtale med Vipers Kristiansand for kommende sesong. Siden 2016 har Vyakhireva spilt for storklubben Rostov-Don, og har vært én av lagets aller viktigste spillere.

Den 168cm høye bakspilleren ble kåret til den mest verdifulle spilleren i OL både i 2016 og i 2020. Hun ble i tillegg tatt ut på All-Star laget i begge de to mesterskapene, samt under VM i 2019. Også på klubblaget har Vyakhireva utmerket seg, og ble tatt ut på Chamipons League sitt All-Star lag både i 2019 og i 2020.

I landslagssammenheng har hun ett OL-gull, et OL-sølv, en VM-bronse, og ett EM-sølv. I hjemlig serie har hun vunnet en rekke både cup- og seriegull. Til sammen 15 titler har det blitt fordelt på cup og liga. 

På den største scenen for klubblag, Champions League, mangler Anna Vyakhireva gullmedaljen. Hun tok sølvmedalje med Rostov-Don i 2018/19-sesongen, i tillegg til at laget også nådde Final4 i 2017/18, men reiste hjem uten edelt metall.

Ole Gustav Gjekstad har følgende å si om nysigneringen sin:

Anna er en spiller som kan spille i flere posisjoner, og som har ekstreme individuelle ferdigheter. I tillegg har hun et godt blikk for spillet, og for medspillerne sine. Hun er en av de aller beste spillerne i hele verden.

Det er en stor dag for hele Vipers at hun nå velger å spille for oss.