«Vi ser bedre og bedre ut for hver dag» -Ragnhild Valle Dahl – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

«Vi ser bedre og bedre ut for hver dag» -Ragnhild Valle Dahl

Ragnhild Valle Dahl er inne i sin fjerde sesong i den rosa Vipers-trøya. Etter overgangen fra Molde har Valle Dahl tatt steg for steg, og har etter hvert blitt en viktig brikke i Ole Gustav Gjekstads spill både offensivt og defensivt. Vipers.no fikk en prat med 24-åringen mellom Ravens-kampen og dagens storkamp mot Brest Bretagne i Aquarama.

Kan du ikke først og fremst si litt om Ravens-kampen fra ditt perspektiv?

Mot Ravens var vi generelt gode. Vi fikk flere av våre spillere involvert i kampen, og vi fikk bruke hele bredden både i spillet vårt og i troppen vår. Siden kampprogrammet er så tett som det er blirdet  veldig viktig å få i gang alle, og at alle kan komme inn å bidra når det trengs.

Det var jevnt frem til 4-4. Deretter hadde vi kontroll kampen ut og gjorde i stor grad som vi ville. Jeg synes vi hadde mange gode perioder der vi straffet dem for feilene de gjorde, i tillegg til at jeg synes vi fremprovoserte mange av feilene deres, og tvang de til å gjøre enda flere feil.

VIPERS TAR IMOT BREST BRETAGNE LØRDAG KLOKKEN 18.00. KLIKK HER FOR Å KJØPE BILLETTER

Etter Ravens’ serieåpning mot Fana, hvor de imponerte voldsomt, var man litt ekstra obs på hva slags problemer de kunne skape?

Ravens var veldig overbevisende mot Fana, og de hadde vært gode i sesongoppkjøringa. Vi var veldig forberedt på at vi kom til å måtte løpe mye, og jeg synes vi klarte det på en fin måte. Vi klarte å løpe hjem og være på plass når det trengtes, og vi var veldig gode til å straffe dem i ankomsten og ta vare på mulighetene våre i den fasen av spillet.

Ragnhild Valle Dahl leverte fra øverste hylle mot Ravens og ble kåret til banens beste spiller, i tillegg til at hun tok med seg toppscorertittelen.
Foto: Terje Refsnes

Nok en gang har det vært store utskiftninger i bakspillerrekka. Hvor vanskelig er det for deg å måtte venne deg til helt nye spillere nok en gang? Og hva gjør det med motivasjonen når verdensstjerner som Anna Vyakhireva tropper opp i Kristiansand for å spille på ditt lag?

Det er alltid litt vanskelig når det er så mange nye spillere. Det er utfordrende å komme skikkelig i gang for alle, både for nye spillere og for vi som har vært her en stund. Vi skal lære hverandre å kjenne, men det kommer med tiden, og jeg synes vi ser bedre og bedre ut for hver dag. Vi kan ikke forvente at alt sitter i hver kamp, men mot Ravens var det veldig, veldig mye bra.

Å få inn en spiller som Anna Vyakhireva er utrolig gøy. Det er skikkelig moro å spille med ho. Ho er utrolig kul både på og utenfor banen, og det er en herlig spiller å spille med og å være sammen med utenfor banen.

Og, til slutt, to ord om kampen mot Brest?

Kampen mot Brest kommer til å bli skikkelig tøff. Vi må analysere den en seriekampen de har spilt godt, og vi må se på kampene de har spilt før. Det blir vanskelig, og vi må være påskrudd, vi må spille sammen som et lag, og vi trenger støtten fra Aquarama som vi hadde mot Ravens. Det var helt fantastisk.