Perfekt start på Champions League – Vipers

Perfekt start på Champions League

Som regjerende Champions League-mestere stilles det visse krav til et håndballag. Det stilles krav til trenere, spillere, administrasjon, og alle rundt klubben. Etter en sommer med ekstreme utskiftninger på spillersida var det igjen knytta stor spenning til om Vipers har det som skal til for å hamle opp med de aller beste i Europa.

Brest, som var finalemotstander i Champions League i 2021 er definitivt i kategorien ett av Europas beste håndballag, og det var en formidabel motstander som hadde tatt turen til Aquarama for sesongens første Champions League-kamp. Og kampen bar litt preg av å være en teppeåpner for europeisk håndballs gjeveste turneringen i åpningen av kampen.

For begge lag gjorde noen enkle feil offensive feil i åpningen, og det var et ekstremt tempo der ballen gikk fort fra ende til ende. For hjemmelaget var det Marketa Jerabkova som var den store spillereden. Tsjekkeren satt to baller i nettet selv, og satt opp Lysa Tchaptchet til en målsjanse som linjespilleren tok vare på. 4-4 sto det etter snaue 7 minutters spill.

Etter en jevn åpning tok det franske laget litt over spillet de neste minuttene, og gjestene fra Bretagne gikk opp i en tomålsledelse ved et par anledninger. Det blir feil å si at varsellampene blinket, men publikummet i Aquarama var litt rastløse og utålmodige. Heldigvis har Vipers Kristiansand en målvakt helt i verdensklasse.

Katrine Lunde har reddet Vipers gang på gang, og nå stengte Lunde buret nok en gang. Åtte redninger i første omgang ble til slutt status, og det hjalp Vipers langt på vei til å ta fullstendig over. Seks scoringer fra Marketa Jerabkova var den store beholdningen i motsatt ende. I tillegg til Jerabkovas scoringer var Anna Vyakhirevas hurtige forflytninger av både ben og ball en nytelse.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med fem mål, 18-13, etter en todelt omgang. Man startet litt tregt, men tok fullstendig over utover. Ole Gustav Gjekstad kunne gå smilende i pausen, men sjefen hadde nok noen justeringer å gjøre.

Men etter hvilen var det igjen det franske laget som kom best i gang. Jenny Carlsson, den svenske bakspilleren, hadde virkelig bestemt seg etter en liten pause. Tre kjappe scoringer reduserte ledelsen fra fem til tre mål.

Brest er et veldig bra lag. De spiller med høyt tempo og med mye intensitet. Vi slet litt med å finne ut av det i starten, men vi klarte heldigvis å dra fra de midtveis i den første omgangen og fikk opparbeidet oss en ledelse. Jeg er naturligvis veldig fornøyd med at vi vant vår første Champions League-kamp for sesongen, men det er fortsatt mye å jobbe med og forbedre. Vi kommer til å være enda bedre i neste kamp.

Ole Gustav Gjekstad

Katrine Lunde hadde dog ikke tenkt å la seg slås i dag. Igjen våknet hun virkelig til live, og gjorde det nærmest umulig for Brest å kappe inn ytterlig på forspranget. Undertegnede har notert hele 19 redninger på målvaktsveteranen. Når man vet hvor hardt Champions League er, kan man ikke si annet enn at det er helt fenomenalt.

For det var aldri noen reell tvil om hvem som skulle ta med seg de to poengene. Anført av Jerabkova, Vyakhireva, Knedlikova, og resten fremover, med hjelp fra Lunde og resten av forsvaret, kontrollerte Vipers Kristiansand inn seieren.

Til slutt stoppet Marketa Jerabkova på 9 scoringer, og ble med det Vipers’ toppscorer og kåret til EHFs Player of the Match. Det lokale publikummet i Aquarama var ikke helt enig med juryen i Østerrike, og valgte Katrine Lunde til kampens beste spiller.

Vipers kunne feire seieren til slutt, og resultatet ble 31-24 etter en flott håndballkamp.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Oceane Cercien-Ugolin

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Lysa Tchaptchet