Nytt bekjentskap i Rema 1000-ligaen – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Nytt bekjentskap i Rema 1000-ligaen

Tre veldig gode resultat på tre kamper er status for Vipers Kristiansand tidlig i sesongen. Først ble Larvik slått 18-35 på bortebane, før Romerike Ravens led samme skjebne i Aquarama og måtte reise hjem med 41-19 i sekken, og i helgen som var kom Brest Bretagne på besøk i sesongens første Champions League-kamp. Også det franske storlaget måtte reise fra Kristiansand med 0 poeng, etter å ha blitt slått 31-24.

Nå venter en ny bortekamp. Vipers-jentene har tatt turen til Volda for å møte et nyoppykket lag som har vist gode takter i sine to første seriekamper. Fredrikstad ble slått i hjemmepremieren i Volda Campus, før et ettmålstap borte mot Fana vitnet om at Volda HK ikke blir noen kasteball i Rema 1000-ligaen denne sesongen.

Troppen til Volda inneholder mange ukjente navn, men trener Halldor Stefan Haraldsson har satt sammen et friskt, ungt lag, med noen innspill fra Island, pluss to rutinerte spillere fra Ukraina og Serbia i Iulia Andriichuk og Jelena Terzic.

I de to første seriekampene var det Fride Heggdal Stølen som ble lagets toppscorer. Den 22 år gamle strekspilleren har vist seg frem, og har vist at hun kan score mål på det øverste nivået også. I motsatt ende av banen har Hilde Søyseth vist seg veldig kapabel, og både mot Fredrikstad og Fana stoppet hun mange viktige baller.

Vipers sin toppscorer så langt er Ragnhild Valle Dahl med sine 13 scoringer på to kamper, som er samme antall som Fride Heggdal Stølen. I tillegg til Valle Dahl er det Jana Knedlikova som har levert flest nettkjenninger av jentene i rosa. Ni mål har det blitt på den tsjekkiske høyrekanten.

Kampen mot Volda har avkast klokken 20.15 og kan sees på TV2 sin plattform.