Sliteseier i Volda – Vipers

Sliteseier i Volda

Nyopprykkede Volda skapte problemer både for Fana og for Larvik i de to første seriekampene sine på øverste nivå, og i kveld var Volda Campus Arena fylt til randen for å se de lokale heltene ta imot Champions League-vinnerne fra Vipers Kristiansand. Og hjemmelaget skapte store problemer for de rosa fra Kristiansand.

Volda HK tok ledelsen i kampen etter en scoring fra den ukrainske bakspilleren Iulia Andriichuk. Vipers utliknet på en 7 meter som Ragnhild Valle Dahl satt i nettmaskene. Noen få minutter etterpå ledet hjemmelaget 4-2 etter at gjestene hadde trøblet mye, spesielt i angrepsspillet.

Og det var vertene som hadde ledelsen de første ti minuttene. Etter drøye 10 minutters spill gjorde Sofie Börjesson sin andre redning, og Ragnhild Valle Dahl tok med seg ballen opp til motsatt mål og hamret et skudd i mål fra omtrent 9 meter. Nå forventet de fleste at Vipers skulle si takk for følge, men sånn ble det ikke.

Riktignok beholdt de rosa ledelsen, men Volda var hakk i hæl. En god Margit Lidal satt tre baller i nettet før hvilen, mens tre Volda-spillere noterte seg for to nettkjenninger. For Vipers var situasjonen en litt annen. Marketa Jerabkova, nesten som vanlig, var lagets toppscorer før pause. Fem fulltreffere på 6 forsøk ble det på den tsjekkiske jenta før pause. Tuva Ulsaker Høve satt fire baller i nettet, mens Ragnhild Valle Dahl ble notert i målprotokollen tre ganger.

Det gav pauseresultatet 13-16. Etter en litt trå start spilte de rosa jentene seg inn i kampen, og tok mer og mer over utover i omgangen. I pausen hadde Ole Gustav Gjekstad følgende å si til TV2:

Det er veldig mye å gå på. VI får litt tak på forsvarsspillet etter hvert, og klarer å få et par redninger i tillegg. Dessverre roter vi bort litt mange baller i angrep, og gjør det i perioder litt for komplisert for vårt eget beste.

Grunnen til at alt ikke fungerer er nok en kombinasjon av flere faktorer, både at vi ikke er skjerpet nok og at vi spiller med litt manglende trygghet. Men det viktigste er forsvarsspillet og at vi klarer å få redninger. Da klarer vi å få kontringer, og om vi tar vare på de blir dette veldig bra.

Ole Gustav Gjekstad

Etter pausen gjorde Gjekstad et par varslede bytter. Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova kom inn på kantene, mens Jamina Roberts og Anna Vyakhireva kom inn i hver sin bakspillerposisjon. Uten at det gav umiddelbar suksess.

For bortelaget kom ut etter hvilen med den samme intensiteten og viljen i spillet sitt. Og fra 13-16 til pause gikk det fort til 17-20, men så skrudde Vipers Kristiansand til skruen et lite knepp. For de neste minuttene vant bortelaget med fire mål. 18-25 så med ett mye, mye bedre ut på resultattavla.

Det var Anna Vyakhireva som var den store spilleren i den andre omgangen. Flere ganger fintet hun hele Volda-forsvaret nærmest ut av hallen. Hurtigheten i fintene og presisjonen i avslutningene gjorde det nesten umulig for hjemmelaget å stå i mål. Vyakhireva noterte seg for syv scoringer i kveld, og delte toppscorertittelen med Marketa Jerabkova.

Det var, som Ole sier, ikke helt strøkent i kveld. Det skal ikke være vanskelig å være påskrudd til hver eneste kamp. Rammene her er helt perfekte med et flott anlegg, fulle tribuner, og kamp på TV2. Men vi sliter i dag, og jeg syns vi sliter med mye vi ikke pleier å slite med.

Ragnhild Valle Dahl til TV2

I motsatt ende av banen delte Julie Stokkendal Poulsen og Sofie Börjesson på spilletida, og begge to stoppet på seks redninger i den offisielle statistikken. Det gav en redningsprosent på henholdsvis 35% og 32%, noe som er godkjent.

Til slutt var det nok ingen stor overraskelse at begge poengene ble med hjem til Kristiansand, og nimålsseieren på 25-34 var til slutt et ok resultat, men Ole Gustav Gjekstad hadde noen ting å utsette på spillet:

Det var en klar seier til slutt, og det var helt greit at vi avgjorde det sånn som vi gjorde. Men det var ingen stor kamp, men jeg vil gi honnør til Volda som er det beste laget vi har møtt i serien så langt. De spiller med fysikk, de jobber hardt, og de har en klar plan i spillet sitt.

Jeg fikk nok ikke kjempe mye ut av kampen, men vi møtte et «5-1»-forsvar, noe vi mest sannsynlig gjør mot Krim til søndag også. Men vi er helt nødt å forbedre kontringsspillet, for der var det ekstremt mye rotete. Men jeg syns jentene jobber hardt og kjemper og slåss, men det var ikke helt strøkent i kveld.