For å spille i Vipers må man prestere på hver eneste trening og i hver eneste kamp. -Markéta Jeřábková – Vipers
Foto: Terje Refsnes

For å spille i Vipers må man prestere på hver eneste trening og i hver eneste kamp. -Markéta Jeřábková

Etter overgangen fra Thüringer HC forrige sommer har den tsjekkiske landslagsspilleren Markéta Jeřábková tatt Vipers Kristiansand, og hele håndballverden, med storm. Etter en fantastisk debutsesong, som ble kronet med Champions League-gull og prisen som MVP under Final4, har andresesongen startet på samme vis. «Maki» har vært toppscorer i begge Champions League-kampene så langt. Vipers.no satt seg ned med bakspilleren for en prat:

Først og fremst, Marketa, hvordan har sesongstarten vært?

Sesongstarten har vært bra! Vi er utrolig fornøyde med å ha tatt alle poengene det har vært mulig å ta så langt. Det er fortsatt masse å jobbe med, og vi blir bare bedre og bedre, men det har vært bra så langt. 

Med tanke på alle de nye spillerne som kom til klubben over sommeren, har det vært vanskelig å venne seg til helt andre spillertyper?

Vi er åpenbart et annet lag enn forrige sesong, men vi har fortsatt den samme kraften og gløden i spillet vårt. Det har vært litt utfordrende men jeg har stor tro på dette laget. 

Jeg vil ta deg tilbake litt over ett år. Du kom til Kristiansand som et ukjent blad for mange. Hvordan var den første tiden i Vipers? I Kristiansand? Ja, faktisk i et helt nytt land?

Jeg var veldig heldig i at jeg allerede hadde erfaringen med å dra til et nytt land for å spille håndball. Tiden i Tyskland gjorde det mye enklere å tilvenne seg den norske kulturen og den norske håndballen, men nivåforskjellen var enorm. Jeg brukte litt tid på å venne meg til tempoet og intensiteten i spillet. 

 Du fant deg åpenbart fort til rette om håndballspillet er noe å gå ut fra. Hva var nøkkelen for å klare det?

Det er mye av det samme. Jeg hadde allerede vært gjennom prosessen med å komme til et nytt land og en større klubb enn før, og jeg viste sånn sett litt om hva jeg gikk til. Det jeg ikke kunne være forberedt på var nivået, men med god hjelp av Jana [Knedlikova] fant jeg meg fort til rette både på og utenfor banen. 

Hva tror du er hovedgrunnen til den voldsomme utviklingen du har hatt siden du kom til klubben?

Definitivt lagkameratene mine. For å spille i Vipers må man prestere på hver eneste trening og i hver eneste kamp. Det er ikke rom for hvileskjær. Å få trene og spille kamper i dette miljøet gjør at man yter de ekstra prosentene som trengs hver eneste gang. 

Hva med utenfor banen? Hvordan har det vært å bo i Norge?

Norge er skikkelig bra. Jeg liker så godt å bo her, og jeg føler meg veldig trygg og komfortabel i omgivelsene mine. 

Forrige sesong var en triumf ikke bare for laget, men også deg personlig. Ikke bare tok du med deg hjem en vinnermedalje fra Champions League, men du ble også kåret til den mest verdifulle spilleren i Final4. Fortell litt om den helga i Budapest? 

Det er den beste helga i karrieren min. Uten tvil. I de to kampene i Final4 fungerte alt. Nesten hver eneste aksjon jeg foretok med lykkes jeg med. Den følelsen var helt magisk, og noe jeg kommer til å huske resten av livet mitt. 

Det uttalte målet for denne sesongen er å kvalifisere seg for Final4 enda en gang. Kan dere klare det?

Naturligvis kan vi klare det, men det er en lang vei å gå. Det krever steinhard jobbing av absolutt alle. Som jeg sa tidligere har jeg utrolig tro på og selvtillit til dette laget. 

Til slutt; har Markéta Jeřábková noen personlige mål for sesongen?

Nei. Det er alltid laget og deres mål som er viktigst. Jeg vil kun bidra til at vi oppnår de målene, og at vi vinner alle trofeer som er mulig å vinne. 

Marketa og resten av Vipers-jentene kan du se i aksjon i Aquarama lørdag kveld. De danske mesterne fra Odense kommer på besøk for å prøve og stanse seiersrekken til de rosa. Billetter kjøper du på vipers.woow.no