Hva skjer med Vipers i november? EM og pause – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Hva skjer med Vipers i november? EM og pause

Fredag 4. november startet Håndball-Em 2022 for kvinner, og Norge skal nok en gang forsvare EM-gullet. I årets mesterskap vil det være flere Vipers-profiler å se blant de norske spillerne- noen av dem er med for aller første gang. I den forbindelse har vi snakket med assistenttrener Endre Fintland, for å høre litt om EM, samt hva som skjer med Vipers i november-måneden.

EM 2022 er i gang, og i år har Vipers fått med tre spillere på det norske landslaget. Katrine Lunde, Ragnhild Valle Dahl og Sunniva Amalie Næs Andersen, er spillerne som skal være med å bidra til at Norge vinner enda et EM-gull. Dette er en imponerende prestasjon, sier Endre. Han forteller videre at det alltid er gøy å ha landslagsspillere- uansett om de er norske eller utenlandske.

– Det er absolutt et kvalitetstegn. Det er noe vi ønsker å ha, og ikke minst utvikle. Hvis vi ser på de norske spillerne nå, så er det jo sånn at Katrine har vært med på landslaget veldig lenge. Også er det veldig morsomt at vi har fått med Ragnhild og Sunniva dette mesterskapet. Det er fantastisk gøy for de begge to.

Vipers har hatt en periode med fri fra trening, men starter opp igjen med den gruppen som ikke er på mesterskap, førstkommende mandag. Det er dog ikke satt opp noen kamper før helt i slutten av november.

– Grunnen til at vi har hatt pause er rett og slett for å få et lite pusterom. Vi er også litt færre på trening på grunn av EM, som gjør at det for så vidt er greit med litt fri. Det er også slik at flere av spillerne våre har fortsatt å være aktive med håndballtrening, da de har hatt mulighet til å trene med Randesund og Våg.

Endre forteller at mange av spillerne deres har hatt godt av å ha denne perioden fri med tanke på skadesituasjon. De trenger litt hvile. Likevel, er ikke skade under EM et stort fokus i forhold til kommende Vipers-kamper.

– Nei, vi har ikke noe spesielle bekymringer for skade hos spillerne våre under EM. Vi er bare veldig glade for alle spillere vi får med på landslaget. Det ser vi på som en stor fordel.

Vipers starter opp igjen med kamper 27. November, og da er det bortekamp mot Aker som står på agendaen. Deretter skal det spilles hjemmekamp mot Sola den 30. November, i Aquarama. Begge kampene er en del av REMA 1000-ligaen.