Vipers utklasset Aker i Nadderud Arena – Vipers

Vipers utklasset Aker i Nadderud Arena

Kveldens kamp er Vipers første kamp siden hjemmekampen i Champions Leauge mot CSM Bucuresti 22. oktober. I mellomtiden har sju av våre spillere spilt EM, hvor tre av dem som kjent ble mestre. Mens Vipers toppet tabellen i Rema 1000-ligaen før dagens kamp, lå dagens motstander Aker på 11. plass, så spørsmålet før kampen var kanskje i mindre grad hvor seieren skulle ende, enn hvordan laget vårt har håndtert mesterskapspausen.

En god gjeng med Viperssupportere (mellom 50 og 60 stykker) hadde funnet veien til Nadderud Arena i kveld.

Til tross for at Aker var friske i første omgang og til tider viste fram fint angrepsspill, var det Vipers som hadde full kontroll på kampen. Etter cirka elleve og et halvt minutt var ledelsen fem mål, 5-10. Men Aker bet seg fast, og i resten av omgangen, ble ikke gjestenes ledelse større enn fem-seks mål, før helt på slutten av omgangen, da Vipers ledelse ble økt til sju mål. Lagene gikk til pause på stillingen 12-19.

I andre omgang var det nesten som om det var et nytt Viperslag som var kommet på banen, og gjestene herjet til tider med vertene. I løpet av omgangens første femten minutt, økte Vipers ledelsen sin til femten mål, 19-34. Med femtenmålsledelse var det, naturlig nok, en anledning til å la flere spillere få spilletid. Det ble gledelige comeback fra Martine Kårigstad Andersen, som er tilbake etter skade, les mer om dette i Fædrelandsvennen (+), Endelig er talentet klar for comeback: – Spennende – fvn.no, og Tonje Haugjord Refsnes, som er tilbake etter fødsel.

Comeback av Martine og Tonje!

Vipers hadde full kontroll på kampen, og kontrollerte inn til tolvmålsseier, 26-38. Toppskårere for Vipers ble Markèta Jerabkova og Jana Knedlikova med sju mål hver, tett etterfulgt av Ana Debelic med seks mål.

Kampen i dag er en start på en ny periode, og den bærer tydelig preg av at vi har vært lenge borte fra hverandre. Vi satser på at vi med et par treninger til, hever nivået noen hakk til neste kamp mot Sola. Det er gledelig at Tonje Refsnes og Martine Kårigstad er tilbake igjen. 

Ole Gustav Gjekstad

Seieren er sikret!

Vipers’ startoppstilling:
Målvakt: Julie Stokkendal Poulsen
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Ragnhild Valle Dahl
Midtback: Marketa Jerabkova
Høyrekant: Jana Knedlikova
Høyreback: Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin
Strekspiller: Ana Debelic