Vipers klare for Final8 – Vipers

Vipers klare for Final8

Onsdag kveld var det klart for kvartfinaler i NM også for damelagene, og det skulle avgjøres hvilke damelag som skulle bli klare for Final8 i Arendal siste helga i februar.

Vipers møtte Fredrikstad på bortebane. Det ble dessverre ikke mye spenning i kampen, gjestene ledet 0-6 før det var gått seks minutter. Deretter åpnet også Fredrikstad målkontoen, men gjestene holdt seg som regel sju-åtte mål foran vertene.

Fredrikstad – Vipers 7.12.2022 Foto: Jonas Fjeld Pettersen/Fredriksstad Blad

Etter 22:24 satte Ragnhild Valle Dahl inn 8-18 for Vipers, og gjestene var dermed ti mål foran Fredrikstad. Til pause var gjestenes ledelse kommet opp i femten mål, etter at Jana Knedlikova satt inn 9-24 ti sekunder før pausesignalet gikk.

Det var hjemmelaget som førte kampen i starten av andre omgang, og vertene «vant» de første ti minuttene 7-5. Etter snaue ti minutter tok imidlertid Vipers time-out, og etter det, brukte de ikke lang tid på å hente inn «det tapte».

Det var imidlertid aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå. Med cirka fem minutter igjen av kampen, satte Mina Hesselberg inn 22-39, og sørget for syttenmålsledelse til gjestene. Vertene pyntet litt på resultatet i sluttminuttene, og kampen ebbet ut på stillingen 24-40. Og med det, er Vipers klare for Final8 og semifinale i NM.

Kampens toppskårer ble Ragnhild Valle Dahl, som til slutt endte på tolv mål, hvorav tre fra sjumeteren. Gledelig var det også at Karine Emilie Dahlum gjorde comeback etter skade og noterte seg for sju assister.

Mer informasjon om kampen kan du finne hos Fædrelandsvennen (+), Super­svensken herjer for Vipers – fvn.no, eller hos Norges Håndballforbund, i deres livedekning av kampen, Live kamp, Fredrikstad Bkl. – Vipers Kristiansand (Våg Elite) | handball.no.

Noen minutter over klokka 12 på fredag, vet vi hvilke lag som møtes i semifinalene i Final8. Da trekkes de fire kampene i en direktesending fra Ullevaal stadion. Mer informasjon om Final8 finner du her: Dette er Final8 – Final8.