Hvem er FTC-Rail Cargo Hungaria? – Vipers
FTC-Rail Cargo Hungaria. Foto: EHF/FTC-Rail Cargo Hungaria.

Hvem er FTC-Rail Cargo Hungaria?

Førstkommende lørdag er det klart for nok en Champions League-kamp i Aquarama. Lørdagens gjester er FTC-Rail Cargo Hungaria. Høstens oppgjør mellom de to lagene endte uavgjort, 26-26. Før lørdagens kamp innehar Vipers andreplassen på tabellen med tretten poeng (seks seiere, en uavgjort og to tap), mens FTC innehar femteplassen med ni poeng (fire seiere, en uavgjort og fire tap).

FTC kjemper med Györ om å være Ungarns beste håndballag på damesiden. FTC holder til i Budapest, og drømmer naturlig nok om å få spille Final4 i hjembyen sin. I sesongen 2022/23 deltar FTC i Champions League for 23. gang. De har nådd finalen en gang (2001/02), semifinalen ytterligere en gang (1996/97) og kvartfinalen ytterligere sju ganger. FTC har vunnet EHF-cupen i 2005/06 og cupvinnercupen i 2010/11 og 2011/12.

FTC ledes av Gabor Elek, som har hatt jobben siden 2007. Av spillerprofiler er nok Zsuzsanna Tomori, som avsluttet sin karriere i Vipers med å løfte Champions League-trofeet sist sommer (Forsvarssjef ferdig i Vipers – fvn.no), mest kjent for det lokale publikummet. FTC har imidlertid en rekke landslagsprofiler i sine rekker, som Gréta Márton (Ungarn), Emily Bölk (Tyskland), Andrea Lekic (Serbia), Béatrice Edwige (Frankrike), Dragana Cvijic (Serbia), Angela Malestein (Nederland) og ikke minst Katrin Klujber (Ungarn).

Vipers og FTC har møtt hverandre flere ganger tidligere. I 2020/21-sesongen vant FTC begge oppgjørene (begge kampene ble spilt i Budapest på grunn av korona-restriksjoner), mens Vipers vant begge oppgjørene i 2019/20-sesongen.

Mer om høstens oppgjør kan du lese i Fædrelandsvennen (+), – Sekre­tariatet sa til meg etter kampen at ballen ikke var inne – fvn.no.

(Kilde: EHF)

Billetter til kampen

Billetter til lørdagens kamp i Aquarama (avkast 18:00) finner du enten i appen vår eller her: VIP – billettsalg (woow.no).