Tabelltreeren beseiret i Aquarama – Vipers
Vipers - Larvik 18.1.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Tabelltreeren beseiret i Aquarama

Vipers er sålangt ubeseiret i Rema 1000-ligaen og topper tabellen alene med 22 poeng etter elleve kamper. Dagens motstander, Larvik, lå før dagens kamp på tredjeplass på tabellen, med tretten poeng på elleve kamper. Ville den gamle storheten klare å ta poeng fra serielederen og gjøre Rema 1000-ligaen litt mer spennende i siste halvdel av sesongen?

For Vipers sto både Ragnhild Valle Dahl og Jana Knedlikova over kampen, på grunn av skader de pådro seg i lørdagens Champions League-kamp mot Bietigheim. Ragnhild Valle Dahl er, sammen med Markéta Jerábková, Toppscoreren kan rekke nøkkelkamp etter nesebrudd – fvn.no (+), forhåpentligvis tilbake til lørdagens viktige Champions League-oppgjør mot Odense, mens Knedlikova trolig må belage seg på et litt lenger skadeavbrekk.

Larvik best i gang

Larvik og Maja Furu Sæteren sto for kampens to første skåringer, før Anna Vyakhireva og Sunniva Amalie Næs Andersen sørget for at det var balanse i regnskapet igjen etter fem minutter. Maja Furu Sæteren hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg, og sørget for ny tomålsledelse til gjestene med to kjappe skåringer.

Vipers – Larvik 18.1.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Larvik holdt på føringen en stund, men i løpet av fire små minutter, sørget Karine Emilie Dahlum nesten alene for å få snudd kampen, da hun ved hjelp av tre kjappe skåringer og en fin assist, sørget for at Vipers gikk fra 5-6 til ledelse 9-7 halvveis i omgangen.

Utover i omgangen tok Vipers mer og mer over, hjemmelagets ledelse økte jevnt og trutt, og var for en liten periode oppe i seks mål. Mot slutten av omgangen var imidlertid Larvik i ferd med å spise opp hjemmelagets ledelse, men Vipers våknet, og med skåring på sjumeter i omgangens siste sekund, sørget Anna Vyakhireva for at vertene kunne gå til pause med en relativt komfortabel femmålsledelse, 18-13.

Sunniva Amalie Næs Andersen, Karine Emilie Dahlum og Anna Vyakhireva sørget for fire mål hver i første omgang.

Rotete andreomgang

Vipers åpnet andreomgangen best, og var oppe i en sjumålsledelse, 20-13, etter to og et halvt minutt. Den gamle storheten Larvik ville imidlertid ikke gi seg så lett, de reduserte ledelsen til tre mål, 21-18, og «ledet» andre omgang 5-3, da hjemmelaget tok timeout etter knappe ti minutter (09:47).

Timeouten så ikke ut til å hjelpe hjemmelaget noe videre, for Maja Furu Sæteren sørget, med sitt niende mål for dagen, for å redusere vertenes ledelse til to mål, 21-19, etter 11:20. Så løsnet det heldigvis litt for hjemmelagt, som i løpet av cirka halvannet minutt skåret tre ganger, og dermed fikk etablert en litt større ledelse. Med ti minutter igjen av kampen, ledet hjemmelaget med fire mål, 28-24.

Mot slutten av omgangen, mye på grunn av flere skåringer av Jamina Caroline Roberts, tok Vipers igjen kontroll på kampen, og økte ledelsen til gjestene. Med cirka fem minutter igjen av kampen, var ledelsen på seks mål, 31-25, og kampen så ut til å være avgjort.

Larvik var best de siste minuttene, men kampen endte med seier til Vipers, 32-29. Toppskårer for Vipers ble Jamina Caroline Roberts med seks mål, fulgt av Anna Vyakhireva og Karine Emilie Dahlum med fem mål hver og Sunniva Amalie Næs Andersen, Lysa Tchaptchet Defo og Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin med fire mål hver.

Nå gleder vi oss til lørdag og Champion League-kampen mot Odense. Den blir spennende!

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers i toppkampen og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Larvik | handball.no.