Hvem er Odense Håndbold? – Vipers
Odense Håndbold. Foto: Odense Håndbold/EHF.

Hvem er Odense Håndbold?

Førstkommende lørdag er det klart for nok en kamp i Champions League, våre jenter tar turen til Danmark og Odense. Det ble nylig kjent at Odense blir neste stoppested for Ole Gustav Gjekstad, etter at han har fullført årets sesong med Vipers (Gjekstad klar for konkurrent. Vipers venter snarlig treneravklaring – fvn.no). Uansett blir det en viktig og spennende kamp for Vipers, og kanskje blir Markéta Jerábková spilleklar til kampen (+): Toppscoreren kan rekke nøkkelkamp etter nesebrudd – fvn.no!

Kampen om den viktige andreplassen i gruppa kan nemlig bli avgjort allerede på lørdag. Med seier, sikrer Vipers seg direkte plass i kvartfinalene. Selv med tap på lødag, kan Vipers fremdeles sikre seg den viktige andreplassen i pulja, men kan da trolig ikke avgi poeng i gruppespillets siste to runder for å nå målet.

Odense Håndbold deltar denne sesongen i Champions League for fjerde gang og de har kommet videre til sluttspillet de tre gangene de har deltatt tidligere (2018/19, 2020/21 og 2021/22). Best gjorde de det i debutsesongen (2018/19), da de tok seg til kvartfinale. Odense har vunnet den danske ligaen de to siste sesongene, i tillegg til at de vant den danske cupen i 2021.

Odense ledes av Ulrik Kirkely, som skal ta over Györ fra neste sesong. Dansker og nederlendere dominerer på laget, men det er også plass til et par nordmenn, en svenske, en ungarer og en japaner i stallen. De mest profilerte spillerne er kanskje den danske landslagskeeperen Althea Reinhardt, de nederlandske landslagsspillerne Bo van Wetering, Dione Housheer og Kelly Vollebregt, kaptein og dansk landslagsspiller Mie Enggrob Højlund, den daske landslagsspilleren Rikke Iversen, den ungarske landslagsspilleren Noémi Háfra og vår egen landslagsspiller Maren Nyland Aardahl, som sammen med Tonje Løseth er de to norske spillerne på laget.

Vipers vant hjemme 34-27 i sesongens første oppgjør mellom de to lagene. I fjorårets Champions League vant Vipers begge oppgjørene mellom lagene, 31-27 hjemme og 27-32 i Odense. I 2020/21-sesongen møttes de to lagene i utslagsrunden, hvor Vipers tapte 35-36 hjemme, men vant 26-30 i Odense.

(Kilde: EHF)