Klare for nok en finale – Vipers
Før avkast, Byåsen - Vipers, semifinale NM, 24.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Klare for nok en finale

Etter at Sola slo Storhamar 26-29 tidligere i kveld, og dermed var klare for NM-finale som første lag, skulle Byåsen og Vipers gjøre opp om den siste finaleplassen nå i kveld. Sist gang Vipers tapte en NM-kamp, var i semifinalen mot Larvik i 2017, så å påstå at Vipers var store favoritter, var neppe noen overdrivelse.

Skuffende førsteomgang av Vipers

Sjumeter til Byåsen i første omgang av semifinalen i NM mellom Byåsen og Vipers, 24.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Kampens åpningsminutter var, spesielt fra Vipers sin side, preget av rot og småfeil. Vipers var stort sett i føringen, men etter ti minutter sørget Anna Huse for ledelse til Byåsen, 7-6. Selv om Byåsen fikk en tominutter etter elleve minutter, var det Byåsen som hadde tatt over føringen, og halvveis i omgangen ledet de 10-9.

Etter hvert kom både Anna Vyakhireva og Katarina Jezic inn for Vipers, og sakte, men sikkert, klarte Vipers å etablere et spillemessig overtak. Og endelig, etter drøye 26 minutter, var Vipers igjen i føringen, 14-15 (etter at stillingen hadde vært 14-14 i cirka seks minutter), mye takket være Anna Vyakhireva sine seks mål så langt i kampen.

Omgangen endte med tomålsledelse til Vipers, 14-16, men som tilskuer satt man egentlig å ventet på at Vipers-maskineriet skulle komme i gang, for kampen så langt, var langt under det nivået Vipers vanligvis viser frem.

Bedre andreomgang – men spennende avslutning på kampen

Å si at Vipers imponerte fra start etter pause, vil være en løgn. Men, Vipers var veldig mye mindre dårlige enn Byåsen, som startet andreomgangen dårlig. Etter 06:45 tok Byåsen Timeout på stillingen 15-20, etter at Vipers hadde hatt full kontroll på andreomgangens åpningsminutter.

Byåsen hadde en liten periode hvor de klarte å redusere Vipers sin ledelse ned til tre mål, 23-26, men Vipers reagerte kjapt, og etter 21 minutter var stillingen 23-28 i Viper sin favør.

Vipers angriper i andre omgang av semifinalen i NM mellom Byåsen og Vipers, 24.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Byåsen hadde imidlertid ikke gitt opp, og kjempet seg tilbake i kampen igjen. Etter 24:23 reduserte de til 26-28 fra sjumeteren, og når Vipers så bommet i det påfølgende angrepet, var det plutselig spenning i kampen igjen. Når Byåsen så skåret på nok en sjumeter etter knappe 26 minutter, var det med ett spenning igjen.

Heldigvis har Vipers Anna Vyakhireva, hun sørget for en ny tomålsledelse da hun satte en sjumeter og sørget for 27-29. Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin sørget for tremålsledelse kort tid etterpå, men røk umiddelbart på en tominutter. Så med drøye to minutter igjen av kampen, fikk vi en spennende avslutning.

Men da Markèta Jerabkova, med sitt syvende mål for dagen, sørget for ny tremålsledelse med ett minutt igjen av kampen, var løpet i realiteten kjørt. Vipers er klare for finalen etter å ha vunnet 29-32. Katarina Jezic sørget for kampens siste mål, tjue sekunder før slutt.

Vipers sin toppskårer ble Anna Vyakhireva med ni mål, tett fulgt av Markèta Jerabkova med sju.

Da blir det finale på søndag og vi krysser fingre for at Vipers har litt mer på lager! Billetter til finalen, finner du her: https://final8.woow.no/#!/home.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), https://www.fvn.no/sport/vipers/i/3EP4P9/foelg-vipers-i-semifinalen-i-nm-og-chat-med-vaar-reporter og NHF sin livedekning av kampen, https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7634314.