Seriemestre igjen!

Premissene var klare: Med poeng i dagens bortekamp i mot Storhamar, ville Vipers være seriemestere, fire runder før ferdigspilt serie. Og selv med tap, er det vel kun i teorien at det er mulig for Vipers å rote bort årets andre tittel!

Storhamar best i gang

Katrine Lunde, Storhamar – Vipers 8.3.2023. Foto: Stian Bye Høgsveen.

Uansett, det var Storhamar Håndball Elite som startet kampen best og som var i føringen den første tredjedelen av første omgang. Etter åtte og et halvt minutt var de oppe i en tremålsledelse, 6-3. Vipers spiste seg sakte men sikkert innpå vertene, og etter tolv minutter sørget Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin for at det var balanse i regnskapet igjen, da hun satte inn skåringen som ga 7-7.

Det så ut til å være vitaminpillen Vipers behøvde. Utover i omgangen økte de jevnt og trutt sin ledelse til utfordreren. Etter knappe tjue minutter sørget Ragnhild Valle Dahl for seksmålsledelse, da hun satte inn 9-15. Utover i omgangen jevnet kampen seg litt ut, Vipers sin ledelse stabiliserte seg på seks mål.

Etter 27:20 sørget Mina Hesselberg for sjumålsledelse, da hun satte inn 13-20. I de siste minuttene av omgangen sørget imidlertid vertene for to skåringer, mens gjestene måtte nøye seg med en, noe som førte til at Vipers kunne gå til pause med seksmålsledelse, 15-21.

Kontrollerte til seriemesterskap

Som i første omgang, var det Storhamar som var best i begynnelsen av omgangen. Det var imidlertid aldri farlig. I løpet av omgangens ti første minutt, klarte Storhamar å redusere Vipers ledelse med ett mål, slik at Vipers var i føringen med en femmålsledelse, 20-25.

Jana Knedlikova, Storhamar – Vipers 8.3.2023. Foto: Stian Bye Høgsveen.

Da Storhamar reduserte Vipers ledelse til fire mål etter knappe tolv minutt, tok Ole Gustav Gjekstad timoeout for gjestene.

Det så ut til at timeouten hadde sin nytte, etter den stabiliserte avstanden mellom de to lagene seg til fem mål. Etter 18:41 tok Storhamar timeout på stillingen 25-30, kanskje i et siste forsøk på å hindre Vipers i å sikre seg seriemesterskapet nok en gang?

Timeouten hjalp kanskje den, for Storhamar reduserte to ganger og kappet Vipers sin ledelse ned til tre mål, 27-30 etter 22:13. Heldigvis sørget to kjappe mål av Sunniva Amalie Næs Andersen og Jamina Caroline Roberts for at Vipers igjen var oppe i en femmålsledelse, 27-32, etter 23:30.

På stillingen 29-34 prøvde Storhamar seg på nok en timeout, fire og et halvt minutt før kampslutt. Timeouten hjalp ikke nevneverdig, Vipers kontrollerer inn til femmålsledelse, 31-36, og vi kan gratulere jentene med seriemesterskap og nok en tittel i løpet av kort tid!

Dagens toppskårer for Vipers ble Ragnhild Valle Dahl med seks mål, tett fulgt av Markèta Jerabkova, Sunniva Amalie Næs Andersen og Jamina Caroline Roberts med fem mål hver. Anna Vyakhireva ble «assistdronning», med åtte assister.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), Vipers kan sikre seriegullet, men ble tatt på senga i åpningen – fvn.no, eller NHFs livedekning, Live kamp, Storhamar Håndball Elite – Vipers Kristiansand (Våg Elite) | handball.no.

På fvn.no kan man i dag også få bekreftet at det er assistenttrener Tomás Hlavatý som tar over som hovedtrener i Vipers etter Ole Gustav Gjekstad, Overrumplet på vei ut av flyet: – Plutselig pratet alle om at jeg skulle bli hovedtrener – fvn.no.