Enkel hjemmeseier for seriemesteren! – Vipers
Vipers-Tertnes 12.3.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Enkel hjemmeseier for seriemesteren!

Serien er allerede avgjort, i og med at Vipers sørget for sitt sjette seriemesterskap på rad da nærmeste utfordrer Storhamar ble slått 31-36 sist onsdag. Dagens kamp mot Tertnes, plassert på ellevte plass med ti poeng på atten kamper før dagens kamp, var således uten noen særlig betydning. Med Vipers har både sluttspill og Champions League å forberede seg til, så kamptrening er viktig.

Full kontroll fra avkast

Allerede etter drøye seks minutter av førsteomgang hadde Vipers etablert en firemålsledelse. Hjemmelaget hadde full kontroll og førte kampen lett uten å anstrenge seg altfor mye. Halvveis i omgangen, sørget Mina Hesselberg for seksmålsledelse, da hun satt inn 12-6.

Vipers hadde festet et godt grep på kampen, og etter 18:35 sørget Katarina Jezic for åttemålsledelse, da hun satte inn 15-7. Markèta Jerabkova sørget for timålsledelse, da hun satte inn 18-8 etter 21:47. Det jevnet seg ut i de siste minuttene av omgangen, men Karine Emilie Dahlum sørget for at Vipers kunne gå til pause med en timålsledelse, da hun satt inn 21-11 etter 29:49.

Hjemmelaget hadde full kontroll på motstanderne, Julie Stokkendal Poulsen var registrert med en redningsprosent på 50 i den første omgangen. Katarina Jezic markerte seg også bra og var førsteomgangs toppskårer med fem mål.

Kattens lek med musa

Vipers fosset bare videre i starten av den andre omgangen. Før det var gått åtte minutter av omgangen, var Vipers oppe i en fjortenmålsledelse, 28-14. På Vipers var også flerew av de «etablerte» spillerne, som Anna Vyakhireva, Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin og Jana Knedlikova, kommet på banen.

Tertnes skal ha ære for at de aldri «ga opp», med kampen utviklet seg etterhvert til å bli kattens lek med musa: Vipers rundspilte motstanderne i den andre omgangen. Akkurat i det femten minutter passeres, sørger Emma Holtet for at Tertnes reduserer Vipers sin ledelse til atten mål, da hun satte inn 34-16.

Martine Kårigstad Andersen sørger for 43-19. Vipers – Tertnes 12.3.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Før det var gått tre minutter, sørget imidlertid Katarina Jezic for tjuemålsledelse, 37-17, da hun satte inn sitt niende mål for kvelden. Det var klasseforskjell på de to lagene, Vipers kjørte over Tertnes gjennom hele kampen og kunne til slutt gå av parketten med tjuetremålsseier, 44-21.

Katarina Jezic ble både toppskårer, ti mål, og kåret til banens beste. Verdt å nevne er kanskje også de to keeperne, Julie Stokkendal Poulsen endte på en redningsprosent på 48, mens Sofie Emma Rebecca Börjesson som fikk spille det meste av andre omgang endte på 42 %. Det er også imponerende at hele tolv av Vipers sine spillere havnet på skåringslista!

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers sin hjemmekamp og chat med vår reporter – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Tertnes Håndball Elite | handball.no.

Vipers – Byåsen

Søndag 26.3. kommer Byåsen på besøk til Aquarama. Kampen har avkast 16:00 og Vipers vil i forbindelse med kampen få utdelt bevisene på at de er årets seriemester. Billetter til kampen finner du enten i appen vår, eller her: VIP – billettsalg (woow.no).