Borteseier mot Sola – Vipers
Sola - Vipers 14.3.2023. Foto: Hans Lie/@sportsfoto.

Borteseier mot Sola

Det ble ikke mye hvile for seriemesteren etter søndagens hjemmeseier. Allerede i dag ventet bortekamp mot Sola, laget vi nettopp møtte i NM-finalen og som ligger an til å kapre tredjeplassen i serien. Det ble ikke veldig spennende, Vipers vant sin tjuende strake seriekamp denne sesongen.

Anna Vyakhireva i kamp med Solaforsvaret. Sola – Vipers 14.3.2023. Foto: Hans Lie/@sportsfoto

Kampen var relativt jevn det første kvarteret, selv om gjestene fra Kristiansand hadde et vist grep på kampen. Etter drøyt sytten minutter sørget Ragnhild Valle Dahl for at Vipers for første gang var oppe i en tremålsledelse, da hun satte inn 5-8. Sola hetet inn det meste av forspranget, før Vipers igjen økte ledelsen mot slutten av omgangen. Vipers ledet med fem mål knappe fire minutter før pause, men hjemmelaget klarte å redusere ledelsen noe, slik at pauseresultatet var 9-12 i Vipers sin favør.

Katrine Lunda stengte Vipersmålet en lang periode. Sola – Vipers 14.3.2023. Foto: Hans Lie/@sportsfoto

Sola stod for andreomgangs to første mål, men så stengte Vipers og Katrine Lunde igjen bakover. Fra det tredje til det 20. minutt i andre omgang skårte Sola kun en gang, mens Vipers skårte jevnt og trutt. Etter 17:24 sørget Ragnhild Valle Dahl for nimålsledelse, da hun satte inn 12-21. I de siste ti minuttene av kampen løsnet det seg litt for Sola, og de klarte å spise seg litt inn på Vipers sin ledelse. Men seriemesteren hadde koontroll og vant til slutt 20-25, og er fremdeles ubeseiret i årets Rema 1000-liga.

Katrine Lunde endte opp med en redningsprosent på 45. Ragnhild Valle Dahl ble Vipers sin toppskårer med fem mål.

Sunniva Amalie Næs Andersen gjennom mot Sola. Sola – Vipers 14.3.2023. Foto: Hans Lie/@sportsfoto

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Følg toppkampen mellom Sola og Vipers direkte – fvn.no, Sola HK, Som ventet en tøff hjemmekamp mot verdens beste klubb-lag – Sola (sola-hk.no), og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Sola – Vipers Kristiansand (Våg Elite) | handball.no.

Vipers – Byåsen

Neste kamp for Vipers er nå hjemmekampen mot Byåsen i Aquarama søndag 26.3. Kampen har avkast 16:00 og Vipers vil i forbindelse med kampen få utdelt bevisene på at de er årets seriemester. Billetter til kampen finner du enten i appen vår, eller her: VIP – billettsalg (woow.no).

Sola – Vipers 14.3.2023. Foto: Hans Lie/@sportsfoto