Tonje gir seg i Vipers! – Vipers
Skjærgårdslekene 2021. Foto: Terje Refsnes.

Tonje gir seg i Vipers!

Etter å ha hospitert med klubben et par sesonger, signerte Tonje kontrakt med Vipers før 2014/2015-sesongen og har siden den gang vært med på den eventyrlige reisen som startet med sølv i serien sesongen 2016/2017, sølv i EHF-cupen i 2017/2018 og bronse i Champions League i 2018/2019. Hittil har det blitt seks seriemesterskap, seks cupmesterskap, fem sluttspillgull og to Champions League-titler til Vipers i perioden Tonje har vært en del av klubben, og det er fremdeles litt igjen av inneværende sesong.

Tonje Haugjord Refsnes. Foto: Terje Refsnes.

Etter ni sesonger som Vipersspiller, takker nå Tonje Haugjord Refsnes av i Vipers. Tonje startet karrieren i Otra IL og spilte der fram til 2010, da hun som sekstenåring flyttet til Kristiansand og fortsatte håndball-livet i Randesund IL, hvor hun etterhvert fikk hospitere på Viperstreninger. Og fra 2014/2015 og frem til nå, i ni sesonger, har hun altså vært Vipersspiller.

Ifølge folk som har greie på det, har Tonje hatt en eventyrlig karriere i Vipers. Der utviklet hun seg fra å være ei ung sjenert ungjente, til å bli en utrolig god og viktig klubbspiller, hun tok de stegene hun skulle og endte opp som en svært habil Vipersspiller. Nå er det imidlertid slutt, og Tonjes og Vipers sine veier skilles ad. Vi tok en liten prat med Tonje om tiden hennes i Vipers og om veien videre.

Etter ni sesonger i Vipers, hvor du har vært med på det aller meste av klubbens oppturer, hvor går veien videre? Fortsetter du håndballkarrieren, eller legges håndballskoene på hylla?

Det er ikke helt bestemt enda, det eneste jeg vet er at det blir ikke mer håndball på toppnivå. Så de skoene blir lagt på hylla, men håndball er jo gøy og sosialt, så jeg må få spilt noe, bare på et annet nivå. 

Bronse i Champions League 2019. Foto: Terje Refsnes.

I din tid i klubben, har du jo virkelig fått med deg det aller meste av oppturene. Dersom du skulle velge ut en ting, hva er i så fall ditt beste minne i fra tiden i Vipers?

Det er litt lett å velge. Champions League-gull er jo selvføglelig helt sjukt, men jeg vil også trekke frem seieren vi hadde mot Larvik i Aquarama i 2015 og bronsen vi tok i Champions League i 2019. Vi slo under ifra og vant, og jeg husker at de to seierne ga en utrolig god følelse.

Sett utenfra, har du hatt en utrolig reise i Vipers. Hvordan vil du selv beskrive din reise og hvordan har denne reisen vært?

Den har vært fantastisk. Hvem skulle trodd det for 9-10 år siden. Er veldig takknemlig for at jeg har fått være en del av dette, det er minner og opplevelser som jeg vil ha med meg for alltid.

Til slutt vil vi takke Tonje for tiden hun har vært i Vipers, vi vil ønske lykke til med resten av sesongen, og håper at vi møter på Tonje i Aquarama i årene som kommer!

Vinnere Champions League 2020/2021. Foto: Terje Refsnes.