Første stikk til Vipers – Vipers
Sluttspill - kvartfinale: Vipers - Byåsen 18.4.2023. Foto: Terje Refsnes.

Første stikk til Vipers

Etter å ha vært ubeseiret hele sesongen i de hjemlige konkurransene, var det vel lite tvil om at det var Vipers som var storfavoritt i dagens sluttspillskvartfinale. Vipers har møtt dagens motstander tre ganger denne sesongen, to ganger i serien og i NM-semifinalen. I desember vant Vipers 21-37 i Trondheim, Byåsen ble beseiret 29-32 i Final8 før Vipers vant den hjemlige seriekampen 44-31 i slutten av mars.

Byåsen god i starten av kampen

Sluttspill – kvartfinale: Vipers – Byåsen 18.4.2023. Foto: Terje Refsnes.

Det var gjestene som kom best i gang i kampen. Etter snaue fem minutt var de oppe i en tomålsledelse, etter at Maria Hjertner sørget for 2-4. Vertene brukte imidlertid kort tid på å hente inn gjestenes ledelse. Lagene fulgte hverandre til omgangen rundet 12 minutter på stillingen 8-8, men så tok Vipers mer og mer over føringen i kampen.

Etter drøye nitten minutter var Vipers for førstegang oppe i en tremålsledelse, da Katarina Jezic sørget for 13-10. Når da Byåsen setter sine to neste sjanser i treverket og Vipers i stedet benytter anledningen til å øke sin ledelse til 14-10 ved Markèta Jerabkova, skulle det litt til for å holde oppe troen på at dette skulle lykkes for Byåsen.

Og det skal de ha, Byåsen, de ga på ingen måte opp og de valgte å konsentrere seg om sitt eget spill. Vipers økte imidlertid ledelsen sin ytterligere utover omgangen, og kunne til slutt gå til pause med en sjumålsledelse, etter at Katarina Jezic satte inn 20-13 i omgangens sluttsekunder.

Full kontroll i andreomgangen

Kvartfinale sluttspillet: Vipers – Byåsen 18.4.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Som i førsteomgangen, hang gjestene fra Byåsen godt med i starten av den andre omgangen også. Etter hvert tok det imidlertid slutt på kreftene til Byåsen, og vertene økte sakte med sikkert sin ledelse. Etter 42:38 sørget Katarina Jezic for nimålsledelse med sitt sjette mål for kvelden.

Byåsen ga aldri opp og prøvde så godt de kunne å spille sitt spill. men med en liten kamptropp og en formidabel motstander som Vipers på motsatt banehalvdel, ble det etter tungt for trønderne. Drøyt halvveis i omgangen var vertenes ledelse oppe i tolv mål, og den spenningen som var igjen i kampen, var vel egentlig kun spørsmålet om hvor stor Vipers sin seier til slutt ville bli.

På et imponerende vis, klarte Byåsen å komme seg inn i kampen igjen i omgangens siste ti minutter. Det ble aldri skummelt, men gjestene klarte på et tidspunkt å redusere Vipers sin ledelse til ni mål. Nærmere kom imidlertid aldri Byåsen og vertene kunne til slutt gå av banen med en ellevemålsseier, etter at Karine Emilie Dahlum satte inn 37-26 fra sjumeteren i kampens siste sekund.

Katarina Jezic ble Vipers sin toppskårer med sju mål som også ble kåret til Vipers sin beste spiller i dagens kamp.

Vipers sikret med dette første stikk i kampen om semifinaleplass, og kan sikre plassen i søndagens returoppgjør i Trondheim.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers i kvartfinalen direkte og chat med vår reporter – fvn.no, eller NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Byåsen Håndball Elite | handball.no.