Første stikk til Vipers – Vipers
Illustrasjon: Vipers Kristiansand.

Første stikk til Vipers

Det spisser seg til i Champions League og i kampen om å komme til Final4. Denne helga spilles de fire første kvartfinalene, før det er returoppgjør neste helg. Vipers spilte i dag bortekamp mot CS Rapid Bucuresti, mens returoppgjøret spilles i Aquarama 6.5. klokka 16:00.

Som vinnere av Champions League de to siste sesongene, måtte Vipers akseptere et favorittstempel før dagens kamp, men CS Rapid Bucuresti har ikke tapt hjemme i denne sesongens Champions League, så det ville bli et tøft oppgjør. Les mer om hva som ventet Vipers her: Forbe­reder seg på hekse­gryte: – Et massivt publikum som lager mye støy – fvn.no.

God start på kampen!

Vipers tok føringen fra avkast og sørget for kampens første mål. I løpet av første omgangs først ti minutter, klarte Vipers å etablere en tomålsledelse. Etter 11:59 sørget Ragnhild Valle Dahl for at ledelsen var oppe i tre mål, da hun satte inn 6-9. Vipers hadde fått et godt grep om kampen, og etter 14:59 Sørget Sunniva Næs Andersen for firemålsledelse, 7-11. Gjestene hadde utvilsomt startet kampen best.

Vipers holdt på firemålsledelsen utover omgangen inntil vertene klarte å redusere to ganger på rappen i det 21. og det 22. minutt. Stillingen var nå 11-13, og spenningen steg litt i hallen. Vipers slo imidlertid hardt tilbake, og før matchuret passerte 25 minutter, var Vipers oppe i en firemålsledelse igjen, 11-15.

Vipers avslutt også omgangen knallbra, to kjappe mål av Jana Knedlikova i omgangens siste minutt, sørget for at den regjerende mester kunne gå til pause med en komfortabel seksmålsledelse, 12-18.

God kontroll i andreomgangen

Det var hjemmelaget som startet andreomgangen best. Med omgangens første to mål, sørget de for at Vipers sin ledelse var redusert til fire mål, 14-18. Etter 35:39 sørget Anna Vyakhireva for Vipers første mål i omgangen, og da Markéta Jarábková satte inn 14-20 et knapt minutt senere, var Vipers tilbake i en komfortabel seksmålsledelse.

CS Rapid Bucuresti ville imidlertid ikke gi seg så lett, og to kjappe mål av Sorina Maria Grozav, sørget for at avstanden mellom de to lagene igjen var nede på fire mål.

Skåringer av Sunniva Næs Andersen og Anna Vyakhireva sørget for at Vipers var tilbake i en seksmålsledelse da lagene passerte halvspilt omgang. Og når da de to skårer hvert sitt mål til, var Vipers plutselig oppe i en åttemålsledelse etter 47:03.

Vertene reduserte imidlertid to ganger før kampklokka passerte 50 minutter. Kunne Rapid Bucuresti komme tilbake i kampens siste ti minutter? Rapid reduserte til 22-27 etter 52:27. Så fulgte noen minutter preget av skuddbom fra begge lag, før Jamina Roberts satte inn 22-28 etter 55:50.

Kampens siste minutter ble kaotiske, men Vipers hadde god kontroll på kampen og kunne til slutt gå av banen med en seksmålsseier 25-31, etter at Anna Vyakhireva sørget for kampens siste skåring og også ble Vipers sin toppskårer med sju mål. Etter Anna fulgte Markèta Jerabkova med seks mål og Sunniva Næs Andersen med fem.

Med seksmålsseier har Vipers sikret seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret førstkommende lørdag. Billetter til den kampen finner du enten i appen vår eller her: VIP – billettsalg (woow.no).

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut fvn.no (+), Hallen ble solgt ut på 24 minutter – følg Vipers i kvartfinalen her – fvn.no, eller EHF sin livedekning fra kampen, CS Rapid Bucuresti 0:0 Vipers Kristiansand – Quarter-finals | EHF Champions League (eurohandball.com).