Med en fot i sluttspillfinalen! – Vipers
Vipers - Larvik 3.5.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Med en fot i sluttspillfinalen!

Den gamle storhet Larvik var motstander i kveldens semifinale i Aquarama. Laget fra Larvik har overrasket mange i årets sesong, og slo ut Molde i sluttspillets kvartfinale. Til tross for at Larvik hadde med seg både Heidi Løke og Amanda Kurtovic i kamptroppen, måtte Vipers finne seg i favorittstempelet i dagens oppgjør.

Overbevisende førsteomgang av Vipers!

Anna Vyakhireva setter inn 12-6 til Vipers over Larvik 3.5.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Det var gjestene som kom best i gang. Anført av nevnte Løke og Kurtovic viste Larvik fram fin angrepshåndball i åpningsminuttene. Heldigvis hadde Vipers Sofie Börjesson i målet, hun reddet to sjumeterkast i løpet av kampens første minutter og hadde stor del av ansvaret for at Vipers tok ledelsen 4-3 etter 6:21.

Vipers var virkelig i støtet, og snudde 2-3 til 6-3 i løpet av fire minutter. Da førsteomgang rundet ti minutter, var Vipers i en tomålsledelse, 6-4. Vipers hadde utvilsomt tatt over føringen i kampen og økte ledelsen utover omgangen. Da man rundet femten minutter, var Vipers i føringen med fem mål, 10-5.

STEM på Sofie Börjesson i kåringen av Årets redning Kvinner sesongen 2022/2023. (Trykk for bildet for å stemme!)

Resten av omgangen var det aldri tvil om hvilket lag som var det beste på banen. Vipers hadde festet grepet og økte ledelsen sakte, men sikkert og kunne ta pause med en overbevisende tolvmålsledelse 20-8 etter en strålende siste halvdel av omgangen!

Ragnhild Valle Dahl sørget for seks mål i først omgang, Anna Vyakhireva var like bak med fem skåringer mens Sofie Börjesson var registrert med en redningsprosent på pene 47 %!

Full kontroll i andre omgang!

Vipers startet andreomgangen som de avsluttet den første, med glimrende spill og full kontroll på kampen. Da matchuret i Aquarama passerte fem minutter av andre omgang, var Vipers kommet opp i en sekstenmålsledelse, 25-9.

Anført av en strålende Anna Vyakhireva fosset hjemmelaget bare videre. Etter 40:53 sørget Sunniva Amalie Næs Andersen for tjuemålsledelse, da hun satte inn 30-10. Med en så stor ledelse, var det flere Vipersspillere som fikk spilletid, noe som helt sikkert var lurt, med tanke på Champions League-kampen som skal spilles i Aquarama på lørdag.

Vipers – Larvik 3.5.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Vipers var rett og slett strålende, Larvik stanget og stanget mot Vipers massive forsvarsmur uten noe særlig hell, mens Vipers i den motsatte enden av banen, herjet med Larvik-forsvaret. Med ti minutter igjen av kampen, ledet Vipers med 22 mål, 35-13.

Det ble, naturlig nok, litt rotete på slutten, men Vipers kunne, til slutt, gå seirende av banen med tjuefemmålsseier, 43-18. Toppskårer for Vipers ble Ragnhild Valle Dahl med ti mål. Sofie Börjesson ble kåret til banens beste spiller.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers’ semifinale direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og Norges Håndballforbund sin livedekning fra kampen, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Larvik | handball.no.