Final4 nok en gang! – Vipers
Sluttspill - kvartfinale: Vipers - Byåsen 18.4.2023. Foto: Terje Refsnes.

Final4 nok en gang!

Etter seksmålsseieren i Bucuresti forrige helg var premissene for ettermidagens Champions League-oppgjør i Aquarama klare. Et Vipers på jakt etter sin tredje strake Final4 måtte unngå å tape med de nevnte seks målene. Dersom de klarte det, var det bare å begynne å planlegge for en ny tur til Budapest første helga i juni.

Til tross for at det var Anna Vyakhireva som satt inn kampens første mål var det litt varierende fra Vipers-jentene i åpningen. To scoringer fra Estevana Polman var med på å gi bortelaget føringen både 2-4 og 3-5. Et stappfullt Aquarama gjorde sitt ypperste for å motivere og hjelpe heltinnene sine, og det bar heldigvis frukter.

Katrine Lunde i buret våket til, og angrepsspillet ble bedre og bedre. Den første utlikningen kom på 5-5. Da hadde Marketa Jerabkova satt inn en 7-meter etter at Anna Vyakhireva hadde blitt stoppet med ulovlige midler. Utlikningsmålet var det Katarina Jezic som satt i nettet etter at nevnte Jerabkova hadde sendt en flott kontringspasning.

Og det var sånn omgangen skulle fortsette. Lagene fulgte hverandre som skygger, og ingen klarte å tilrive seg et forsprang. Fire mål fra Anna Vyakhireva og Marketa Jerabkova hos Vipers ble speilet av Eliza Buceschi og Lorena Ostases fire scoringer for Rapid. I tillegg hadde begge lagene to spillere med to scoringer hver.

Foto: Terje Refsnes.

Da pausesignalet gikk i Aquarama sto det 18-18 på lystavla, og de nesten 2000 fremmøtte hadde fått masse valuta for inngangsbilletten sin. Ole Gustav Gjekstad tok med seg jentene sine i garderoben og la slagsplanen for den andre omgangen.

Slagsplanen var tydeligvis av det gode slaget. Rapid Bucuresti klarte å holde følge de første minuttene, men etter hvert gikk bortelaget tom for energi og krefter, og det ble tydelig at Vipers hadde full kontroll på Final4-plassen.

Og Ole Gustav Gjekstad, som den ringreven han er, forsto at hele troppen kunne brukes. Både Tuva Høve, Martine Kårigstad Andersen, og Mina Hesselberg fikk lov å komme inn å føle på nivået i en Champions League-kvartfinale.

I førsteomgangen i dag hadde vi litt problemer. Rapid spilte kjapp og god håndball, og vi kunne, og kanskje burde, ha vært bak med noen mål ved halvtid. Etter pausen klarte vi å stabilisere det, og vi fikk kampen inn i vårt spor. Mot slutten hadde vi en solid ledelse og vi følte oss trygge.

Alt i alt er jeg naturligvis kjempefornøyd med at vi er i Final4 enda en gang, og jeg er veldig letta over at vi har nådd et av sesongens mål.

Ole Gustav Gjekstad

Spesielt Martine Kårigstad Andersen viste seg frem. Ungjenta fra Kristiansand satt tre baller i nettet på minuttene hun fikk på banen. Det ene var en nydelig underarm som føk opp i nettaket. En vakker scoring.

I motsatt ende hadde Katrine Lunde stengt igjen fullstendig. 15 redninger og en redningsprosent på 40% er helt i verdensklasse, nesten som vanlig fra Lunde. Vipers kanskje viktigste spiller sto nok en gang frem når det trengtes som mest.’

Vi visste at det kom til å bli vanskelig, og det var absolutt ikke enkelt. Kampen i Bucuresti var veldig bra, og atmosfæren i hallen gjorde det til en sann glede å spille der. Nå kan vi bare smile og være glade for at vi har nådd målet vårt, og jeg gleder meg masse til å spille i Budapest og Final4 igjen.

Stemningen i Aquarama i dag var veldig god! Det er selvfølgelig en forskjell på den norske og den rumenske mentalititen, men en full hall som lagde masse liv var veldig gøy å spille i. Det er dette vi drømmer om å spille foran hver eneste hjemmekamp.

Marketa Jerabkova

Da sluttsignalet gikk og spillere, ledere, og supportere kunne slippe jubelen løs sto det 40-31 på tavla. En maktdemonstrasjon etter pause som resulterte i det tredje Final4 på like mange år.

PS: Vi kommer tilbake med informasjon angående Final4 så fort det foreligger.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Jamina Roberts

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Anna Vyakhireva

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Katarina Jezic