Benedicte er klar for jobben! – Vipers
Benedicte Løyland. Foto: Privat.

Benedicte er klar for jobben!

Vi som bor i Kristiansand har fått vite litt om vår nye daglige leder Benedicte Løyland, etter at Fædrelandsvennen nylig gjorde en sak om ansettelsen. Men vi ønsker å bli litt bedre kjent, og har derfor tatt en liten prat med henne.

Først av alt vil vi ønske deg hjertelig velkommen til klubben! Hva hadde du tenkt dersom noen for fem år siden hadde sagt til deg at du, i løpet av 2023, skulle bli daglig leder i Vipers Kristiansand?

Det hadde vært helt rått!

Hvilken kjennskap har du til klubben du nå skal lede?

Jeg har gjennom min karriere i tidligere arbeidsliv, jobbet i nettverket gjennom flere år. Her har jeg vært så heldig og bli litt kjent med klubben og ikke minst samarbeidspartnerne. Jeg har vært Vipers-supporter i mange år og var faktisk på plass i Oslo Spektrum, den gangen klubben spilte sin første NM-finale, tilbake i 2010.

Ut ifra saken om deg i Fædrelandsvennen skjønner vi at du ikke selv har noen erfaring som håndballspiller. Har du drevet med noen idrett, eller hadde du andre interesser i oppveksten?

(Foto: Privat)

Det stemmer. Jeg har alltid vært fasinert av håndballen og kan bli ganske ivrig blant publikum, men selv har jeg drevet med hest og Dressurridning, både i Norge og Danmark. Jeg er fortsatt involvert i ryttersporten, men mer som en støtte og supporter for lillesøster.

Du kommer fra stillingen som salgssjef i NorEngros Gustav Pedersen. Hva har du av utdannelse, og hva tror du at du kan ta med deg i fra din utdannelse og i fra din yrkesbakgrunn, som kan være positivt for Vipers?

Jeg er utdannet veterinærsykepleier! Men fant raskt ut at jeg ville søke andre utfordringer. I løpet av de siste tolv årene har jeg utviklet meg og klatret fra salgsrolle, til ulike lederstillinger med ansvar for personal og overordnet resultat og budsjettansvar på tvers av flere avdelinger. Med den bakgrunnen håper jeg å kunne bidra på en god måte i Vipers

Hva har du av andre egenskaper som kan være en fordel å ha i din nye stilling?

Jeg drives av resultater og har stor arbeidskapasitet. Vinnerviljen er stor, og jeg er ikke redd for å utfordre kollegaer for å få frem det beste i hver enkelt.

Hva regner du med at blir dine viktigste arbeidsoppgaver de første månedene i din nye jobb?

Ved oppstarten vil det bli en spennende periode med mye nye erfaringer og inntrykk. Jeg tenker at mye av den første tiden vil gå til å  bli enda bedre kjent med hele organisasjonen, og kartlegge behovene innen de forskjellige områdene. Deretter vil det bli viktig å bygge videre på laget utenfor banen, for å sikre god drift i tiden som kommer.

Vi avslutter samtalen med fem kjappe:

Favorittmåltid: Pasta.
Favorittreisemål: Greske øyer
Favorittårstid: Våren, uten tvil.
Favorittartist: Ingen kan måle seg med Celine Dion!
Favorittbok: Det har ikke vært så mye tid til lesing den siste tiden. Men det må nok være Frihetens øyeblikk av Abida Raja