Storseier i Larvik – Vipers

Storseier i Larvik

Etter storseieren i Aquarama hadde Vipers Kristiansand mulighet til å sikre seg en plass i sluttspillfinalen i Rema 1000-ligaen etter to av tre oppgjør mot Larvik. Det var nok kun de mest ihuga Larvik-supporterne som holdt hjemmelaget som favoritt, men på forhånd ble det sagt at trener Eirik Haugdal forventet mer av jentene sine denne vårkvelden i Jotron Arena.

Men Haugdals plan gikk fort i vasken. Marketa Jerabkova hadde tatt på seg rollen som servitør, og tre ganger i åpningsminuttene serverte hun lagvenninnene sine målgivende pasninger. To ganger Mina Hesselberg og et knallhardt skudd fra Ragnhild Valle Dahl ga gjestene ledelsen 0-3 nesten før publikum hadde fått satt seg.

Og verre skulle det bli for hjemmelaget, og det duoen Hesselberg/Valle Dahl som var det store uromomentet. Faktisk var det de to som sto bak de første seks scoringene til de rosakledte. Og på stillingen 1-6, der det kun var Andrea Rønning som hadde fått nettkjenning av hjemmelagets spillere, var det lite som tydet på at Larvik skulle kunne true Vipers.

Eli Smørgrav Skogstrand i hjemmelagets mål spilte seg dog sakte, men sikkert, inn i kampen. Én redning ble til to, som ble til tre, som ble til fire, og plutselig var hjemmelaget bare tre mål bak Vipers Kristiansand.

Vipers-maskineriet er dog, som Rapid Bucurestis danske trener sa, velsmurt. Og etter en timeout fikk Ole Gustav Gjekstad orden i sysakene igjen. Tremålsledelsen var plutselig en åttemålsledelse uten at det var synlig for det blotte øye at Vipers hadde endret spesielt mye.

Nå stabiliserte kampen seg litt inn mot pausesignalet. Blant annet fem scoringer av Mina Hesselberg, fire av Ragnhild Valle Dahl, og tre fra Lysa Tchaptchet gav Vipers 19 scoringer de første 30. minuttene. Sofie Börjesson i Vipers-målet var tydelig ikke fornøyd med egen innsats, men den svenske målvakten noterte seg for fem redninger før pause.

12-19 sto det på lystavla i Jotron Arena da pausesignalet gikk. Førsteomgangen, fra et Vipers perspektiv i hvert fall, hadde vært litt rotete og ujevn. Men, nesten som vanlig, så har laget en evne til å yte det som trengs for å sikre seg seieren.

Etter pausen gjorde Ole Gustav Gjekstad noen endringer. Julie Stokkendal Poulsen kom inn i målet, Lysa Tchaptchet kom inn på linja, og Anna Vyakhireva kom inn som høyre bakspiller. Det bar ikke umiddelbare frukter, men både Stokkendal Poulsen i målet og Anna Vyakhireva hadde flere gode involveringer.

Mina Hesselberg ble Vipers’ toppscorer og imponerte fra sin venstrekant.

Jeg syns den var ganske bra. Vi bomma litt og litt smårusk her og der, men det ble et greit resultat til slutt og jeg syns vi gjorde en relativt god kamp til slutt.

Det var gøy at jeg fikk det litt til, og det er alltid stas å bli toppscorer. Det er veldig deilig å kjenne at man har en bra dag på jobben, og når jeg scorer noen mål helt i begynnelsen kan man senke skuldrene og slippe seg litt løs. Det er lenge siden jeg har følt det sånn, og det var utrolig godt.

Mina Hesselberg

Ledelsen holdt seg lenge stabilt på mellom 7-10 mål, men utover i omgangen gikk Larviks tynne tropp tom for krefter. Da røynet det fort på og ledelsen økte gradvis. Et hyggelig innhopp ble det også for Martine Kårigstad Andersen. Den unge bakspilleren leverte noen knallharde skudd som føk i nettet bak Larviks målvakt.

Det ble ganske raskt tydelig at Vipers-jentene nå var i transportetappemodus, og da sluttsignalet gikk i Jotron Arena vant Vipers med 15 mål. 22-37 var mer enn nok for Vipers-jentene som kvalifiserte seg for nok en sluttspillfinale i Rema 1000-lgaen.

Jeg syns det er en kamp som er trygg og god forsvarsmessig store deler av kampen. Målvaktene gjør en god jobb og vi står bra. Fremover er det litt seigt i perioder. Vi hadde en utladning forrige helg, og jeg syns jentene gjør jobben sin og jeg er godt fornøyd.

Alt går ikke like bra hele tiden, og det kan man ikke forvente heller. Jeg syns alt i alt vi har god kontroll, vi fester grepet tidlig og gjør det vi skal. Vi tåler at ikke det er 100% hele kampen, for det er et solid stykke arbeid som ligger bak det jentene leverer i dag.

Ole Gustav GJekstad

Vipers’ toppscorer ble Mina Hesselberg med sine syv scoringer. En flott prestasjon av ungjenta som vikarierte for Sunniva Amalie Næs Andersen i store deler av kampen.

Målvakt: Sofie Börjesson

Venstrekant: Mina Hesselberg

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin

Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve

Strekspiller: Katarina Jezic