Sluttspillmestere – Igjen. – Vipers

Sluttspillmestere – Igjen.

Lørdag kveld, på selveste Pinseaften, kunne Vipers Kristiansand sikre seg enda en norsk tittel. Denne gangen var det sluttspillet i Rema 1000-ligaen det skulle spilles om. Etter storseieren i Aquarama tirsdag kveld var naturligvis de rosa store favoritter mot Storhamar i Boligpartner Arena.

Og akkurat som i Aquarama, der det var Storhamar som kom best i gang, var det igjen gjestene som startet best. Vipers Krisitansand startet kampen med å gå opp i en 0-2 ledelse etter scoringer av Lysa Tchaptchet og en kontringsscoring fra Jamina Roberts. Storhamar reduserte til 1-2 fra linja, før Sunniva Amalie Næs Andersen scoret fra en nær umulig vinkel. 1-3 og det så ut som om Vipers var i rute.

Men Storhamar hadde helt andre planer denne kvelden. Hjemmelaget snudde kampen og ledet plutselig 6-3 etter at Vipers hadde spilt med én spiller mindre i en periode på grunn av en utvisning på Marketa Jerabkova. Og de rosa fortsatt å slite.

Der Katrine Lunde stoppet absolutt alt som kom mot henne i den første kampen slet målvaktsveteranen i den første omgangen på Hamar, mens det var Eli Marie Raasok i Storhamar-målet som sto for redningene. 9 redninger ble det på Raasok før pause. Det gav en redningsprosent på 41% som er mer enn godkjent.

Vipers slet voldsomt i både i angrep og i forsvar. Det var flust av tekniske feil, skuddbom, og forsvarsspillet var ikke i nærheten av den samme kvaliteten som på tirsdag. Og det gjorde at Storhamar hadde full kontroll før pause.

På det meste ledet hjemmelaget med fem mål, men da sluttsignalet gikk hadde Vipers redusert ledelsen til fire. At Storhamar skulle lede 17-13 ved halvtid var langt unna det noen hadde sett for seg på forhånd.

Da Ole Gustav Gjekstad tok med seg jentene i garderoben i pausen hadde han en jobb å gjøre. VI har sett før at Vipers-maskineriet trenger litt tid, og når man først får sveivet i gang er det et fryktelig vanskelig maskineri å stoppe. Å minne jentene på det var definitivt en del av Gjekstads pauseprat.

Det var riktignok Anniken Obaidli, som igjen ble Storhamars toppscorer, som satt inn omgangens første mål, men jentene i rosa brukte ikke lang tid på å starte opphentingen av femmålsledelsen. 19-14 sto det etter at den tyske landslagsspilleren Mia Zshocke også hadde satt inn en scoring.

Det var det siste målet hjemmelaget skulle sette i Vipers-målet på en lang stund. Katrine Lunde våknet til liv i målet, og med god hjelp av forsvaret så det ut som om noen hadde murt igjen målet bak Lunde. Da Ragnhild Valle Dahl satt inn en syvmeter etter drøyt åtte minutter av den andre omgangen tok Kenneth Gabrielsen omgangens første timeout.

Det var gøy i dag! Vi var ikke så bra før pause, men jeg syns vi var skikkelig gode etter pause. Og vi får kjenne at det blir tøft dersom vi ikke er på. Det er en viktig påminnelse. Og det gir litt ekstra troa å snu en kamp på denne måten, noe som gir oss litt mer troa inn mot det som skjer neste helg.

Jamina Roberts, til TV2 etter kampen

I den timeouten skulle Gabrielsen stoppe blødningen. Lystavla på Hamar viste nå 19-18, og Vipers pustet hjemmelaget i nakken. Eli Marie Raasok tok til seg beskjeden fra treneren sin, for igjen stengte Raasok målet. Dessverre for Storhamar er Ole Gustav Gjekstad en tidligere storscorer som vet hvordan man scorer mål.

Jamina Roberts ble Vipers’ toppscorer i kveldens kamp mot Storhamar

For kun to minutter etter Gabrielsens timeout tok Gjekstad sin første timeout etter pause. Der gav han blant annet jentene sine et lynkurs i avslutningsteknikk, og det bar umiddelbare frukter. Fem scoringer på rad for bortelaget gjorde at det plutselig var Vipers som ledet med fire mål.

Det ble en slitekamp, men vi heva oss i andre omgang og hadde god kontroll etter hvert. Storhamar gjør en mye bedre kamp i dag enn på tirsdag, og de har en skikkelig god målvakt i dag som gjør at vi i perioder sliter med å lage mål. Heldigvis løsner det utover i kampen, og vi er heldige som har flere spillere å putte inn enn det Storhamar har.

Storhamar er et bra lag, og vi regner aldri med at verken denne eller noen andre kamper skal bli enkle. Vi må kjempe for hver eneste seier vi tar, og dersom vi er på 90%, som vi var før pause i dag, sliter vi uansett motstander.

Ole Gustav Gjekstad, til TV2 etter kampen

Men Storhamar gav absolutt ikke opp av den grunn. Ledelsen ble redusert til ett mål igjen før de rosa jentene nok en gang skrudde til skruen igjen. Og nå var det, heldigvis for oss med hjertet i den rosa delen av håndballverden, takk og farvel.

De siste minuttene av kampen handlet alt om å sikre inn seieren, og det klarte heldigvis gulljentene våre. 26-32 seieren sikret Vipers sin 16 norske tittel på rad, og en hel sesong uten poengtap. Alle kampene i både Rema 1000-ligaen, sluttspillet i Rema 1000-ligaen, og den norske cupen endte med seier.

Vi gratulerer Vipers-jentene med enda en tittel, og gleder oss til Final4 i Budapest!

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Jana Knedlikova

Venstreback: Jamina Roberts

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin

Høyrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Strekspiller: Lysa Tchaptchet