Norges beste på banen – Norges beste arrangører – Vipers

Norges beste på banen – Norges beste arrangører

For niende året på rad er Vipers Kristiansand kåret til årets arrangør i Rema 1000-ligaen. Det store frivilligteamet rundt klubben er en vital del for at kampene som arrangeres i Aquarama går smertefritt, og det er utrolig gledelig at spillere og trenere som kommer på besøk til oss syns det er hyggelig å komme til Kristiansand, sier arrangementssjef Aleksander Bergh Kristiansen.

Aleksander fortsetter: I Vipers dugnadsgruppe er det over 80 medlemmer, og en stor del av disse møter opp og bidrar på hver eneste hjemmekamp. Frivilligheten er det som driver idretten, og uten de hundretalls timene som legges ned hvert eneste år ville ikke verken Vipers Kristiansand eller noen andre klubber hatt mulighet til å gjennomføre aktivitetene sine.

På en hjemmekamp i Rema 1000-ligaen har man som regel ikke all verden med tid. Hallen blir ikke frigjort før skolene er ferdig med sitt opplegg, og da må de frivillige hive seg rundt for å få banen klar til oppvarming kun noen timer senere.

Vipers-spillerne og de frivllige har et godt forhold.
Foto: Hans Lie

Tribunene skal på plass, klapperne skal legges på hvert eneste sete, reklamebannere skal på plass rundt hallen, gulvreklamen skal klistres, og en hel del andre oppgaver må løses av det store frivilligkorpset som møter opp.

Å bli kåret til årets arrangør settes utrolig stor pris på. At våre konkurrenter setter pris på den jobben vi gjør i Aquarama er en voldsom motivasjon for oss alle sammen. Men det er også det som kjennetegner forholdet mellom frivilligheten, klubbene, og spillerne både fra “våre” lag og fra de lagene som gjester oss. Det er det aller beste med håndballen syns jeg. Det er ikke noe hierarki i Vipers. Alle hilser på hverandre og alle er tilgjengelige for en prat dersom noen ønsker det. Og det går helt fra styret, gjennom spillergruppa, de ansatte på kontoret, og oss frivillige.

I Vipers har vi blitt en stor gjeng, en vennegjeng rett og slett, som vil idretten, klubben, og hverandre alt det beste. Vi vil rigge til kamper og gjennomføre på en så god måte at det er trivelig for alle, både frivillige, publikum, og gjestende lag. Det samholdet og respekten for hverandre gjør at alle sammen stiller opp og gjør sitt beste, og det er med på at vi klarer å opprettholde kontinuiteten og kan levere på et høyt nivå hver eneste gang.

Sportslige resultater, anerkjennelse for jobben vi gjør, og samholdet og bekjentskapet innad i gruppa settes veldig stor pris på, og det gir oss mye energi, ikke bare rundt kampene, men også i hverdagen generelt.

Espen Bentsen, frivllig i Vipers Kristiansand

Under kampen har gruppa varierte oppgaver, og de som ikke har en spesifikk oppgave under kampen hjelper rosabanden med å lage den gode stemningen Aquarama er kjent for. Og nettopp det betyr masse for spillergruppa i Vipers. Ragnhild Valle Dahl poengterer viktigheten av støtten:

Det kan ikke gjentas ofte nok, men uten de frivillige er Vipers ingenting. Hjelpen vi får fra de før, under, og etter kamp er helt uvurderlig. Samholdet som er i den gruppa er helt fantastisk, og vi i spillergruppa har et utrolig godt forhold til alle de frivillige. De har blitt som venner for oss alle sammen.

Etter kampen må alt ryddes bort igjen. Aquarama, som er en flerbrukshall, er sjeldent ledig, så i løpet av kvelden må hallen tilbakeføres til den standen den var i da de frivillige kom på jobb. Når alt det er gjort, gjerne 8-9 timer etter at man startet riggingen, kan de frivillige endelig dra hjem og slappe av før de ved neste hjemmekamp gjør alt om igjen.