Vi takker Markéta Jeřábková for innsatsen – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Vi takker Markéta Jeřábková for innsatsen

Da hun ankom klubben i 2021 var det nok få som spådde hvilken fantomkarriere hun kom til å gjøre i Vipers Kristiansand, men Markéta Jeřábková har tatt kvantesprang og har virkelig grepet muligheten hun fikk med begge hender. Nå søker Jeřábková nye eventyr med danske Ikast, men hun etterlater seg dype spor i Kristiansand.

Jeg har sagt det mange ganger, men dette har vært to helt fantastiske år i karrieren min. Jeg har ikke ett vondt ord å si om klubben, om spillerne, trenerne, de ansatte, eller om Norge generelt. Det er trist å forlate klubben, men verken livet eller karrieren min er over, og når noen dører lukkes åpnes det nye. Det er i hvert fall sånn jeg ser det.

Debuten hennes kom allerede i første serierunde forrige sesong, og Jeřábková brukte ikke mange minuttene på å introdusere seg for det norske håndballpublikummet. Allerede i den kampen mot Fredrikstad viste hun tegn til hva som var i vente. Selv uten særlig tilvenning til verken lagvenninner eller norsk håndball ble det fire scoringer på den hardtskytende bakspilleren.

Foto: Terje Refsnes

Da hun fikk spørsmålet om hvordan oppholdet hadde stått til forventningene lyste hun opp. Vipers har, som kjent, vunnet alle mulige titler siden Jeřábková ankom Kristiansand. Men også utenfor banen har det vært to gode år for den tsjekkiske landslagsspilleren:

De forventningene jeg hadde har blitt innfridd. Jeg så frem til å møte fantastiske folk, fantastiske spillere, og å få lov å bo i et nytt land jeg hadde hørt mye bra om. Når man bestemmer seg for å bytte klubb hører man forskjellige ting fra mange folk, noe negativt og noe positivt. Men som jeg sa tidligere, jeg har ingenting negativt å si. Jeg er veldig, veldig fornøyd med tiden min her.

Jeg visste at jeg kom til en klubb med høye ambisjoner og som hadde som mål å vinne de store trofeene. Skal man vinne Champions League må man også være best i sitt eget land. Det å vite at man er favoritter i alle kamper man spiller gir et lite press, men jeg føler at nordmenn vet hvordan man håndtere press. Alle vet hva de skal si for at vi spillerne skal være komfortable og føle oss vel. Det er noe jeg har lært masse av, og definitivt noe jeg kommer til å ta med meg videre.

Også om livet utenfor håndballbanen har hun også kun gode ting å si om Norge, den norske kulturen, og livet i Kristiansand.

Utenfor banen fant jeg meg til rette veldig fort, og jeg har trivdes utrolig godt i Norge. Den norske mentaliteten er veldig forskjellig fra både mitt hjemland og de landene jeg har spilt håndball i. Livet her er helt fantastisk, selv om jeg naturligvis savner familien min hjemme, og jeg føler meg komfortabel med menneskene og tempoet på livet her i Norge.

Nå er det kun én oppgave som gjenstår før vi sier farvel til Markéta Jeřábková. Champions League sin Final4-turnering i Budapest. I fjor, da Vipers tok med seg gullet hjem, ble Jeřábková kåret til turneringens MVP, den mest verdifulle spilleren, og hun var meget delaktig i at Vipers kunne løfte trofeet til slutt.

For meg handler Final4 først og fremst om å ha det gøy med dette fantastiske laget og disse fantastiske menneskene. Dersom vi er 100% fokuserte på våre arbeidsoppgaver og de tingene vi kan påvirke er alt i våre egne hender, og da kan hva som helst skje i Budapest.

Vi takker Marketa for fantastisk innsats og ønsker henne lykke til videre.