Tomás Hlavatý er i gang som hovedtrener – Vipers

Tomás Hlavatý er i gang som hovedtrener

Etter en periode med ubeskrivelig suksess takket Ole Gustav Gjekstad for seg etter forrige sesong. Da Vipers-jentene møtte opp i Sukkevannshallen i dag for 2023/24-sesongens første trening var det Tomás Hlavatý som hadde hovedansvaret for første gang. Vipers.no var til stede på treningen og fikk en prat med slovaken.

Først og fremst, Tomás, hvordan er det å være hovedtrener i Vipers?

Å komme hit i dag, å se alle spillerne, se forventningene og begeistringen i ansiktene deres, gjorde meg glad. Jeg kjenner en stolthet og gleder meg masse, og når man ser energien som er her i dag vil jeg bare komme i gang.

Hvordan har du forberedt deg på jobben?

For meg føles det nesten normalt. Det er en ny jobbtittel i den samme klubben. Jeg har forberedt meg på dette lenge som assistent, og sammen med kollegaene mine forrige sesong gjorde vi en viktig jobb. Nå handler det om å få satt treningene, og så se hvordan spillerne responderer på metodene mine. Det vil hjelpe meg å skape en plan over hva som skal skje, og gi meg overblikk over hva slags prosess vi er inne i. Deretter får vi se hva som skjer.

Vi har mistet noen spillere og fått noen nye. Hvordan ser du troppen sett under ett?

Vi prøver fortsatt å balansere troppen enda mer, uten at jeg vil si noe mer om det. Men vi har fått inn noen spennende spillere, og vi har mange stjernespillere i troppen vår allerede. I tillegg er det noen spillere som ikke hadde så mye ansvar forrige sesong, og det blir helt nødt til å ta mer ansvar denne sesongen. Vi har også mange unge spillere som må steppe opp og ta ansvar. Vi har hatt noen veldig gode år, men nå ser vi mot fremtiden og forbereder oss på den på best mulig måte. Vi vet hva vi må gjøre, og spillerne vet at de må jobbe hardt og gjøre en god jobb om vi skal fortsette progresjonen.

Én av nysigneringene er Lois Abbingh. Hva kan du si om henne?

Jeg kjente Lois fra før. Vi har jobbet sammen i en annen klubb, og jeg er veldig glad for å ha henne her nå. Hun er en leder som tar ansvar og har bøttevis med erfaring. Jeg forventer at hun tar med seg den erfaringen, og at hun kan bringe med seg roen i spillet vi er så vant til å se. Hun forstår håndball og liker å prege kampene. Det må vi utnytte til fulle.

I motsatt ende av skalaen finner vi Paula Arcos. Fortell litt om den spanske ungjenta?

Paula er et av de største talentene i Europa, og vi er utrolig heldige som har fått signere henne. Hun kommer fra en helt annen håndballskole enn flere av de andre spillerne våre, og hun er en litt annerledes spiller enn det vi er vant til å se. Hun er dynamisk, hun liker å spille forsvar, og hun er farlig i angrep om hun blir satt opp én-mot-én. Denne unge kraften, sammen med erfaringen hun allerede har, for vi må ikke glemme at hun har vært med i OL, og at hun har spilt mange landskamper for Spania allerede, tilsier at hun kan gå akkurat så langt som hun vil. Det er veldig spennende.


Hvordan kommer folk til å merke at det er Tomás Hlavatý som er hovedtrener for Vipers Kristiansand?

Når noe fungerer skal man være forsiktig med å gjøre store endringer over natten. Jeg er helt nødt til å nevne Ole Gustav Gjekstad. Vi hadde et godt samarbeid forrige sesong, og det er opp til meg å fortsette hans arv og ideer, samtidig som jeg må innføre noen av mine egne prinsipper og metoder. Men det blir ingen dramatisk endring. Måten jeg vil spille håndball på er mer eller mindre lik sånn som Vipers spiller håndball i dag. Vi vil fokusere på noen småting, men filosofien min er mer eller mindre identisk med Oles når det kommer til det som skjer på håndballbanen.

Vi takker Tomás Hlavatý for intervjuet og ønsker lykke til i sesongen som kommer