Jeg må levere. -Lois Abbingh – Vipers

Jeg må levere. -Lois Abbingh

Da signeringen av Lois Abbingh ble offentliggjort var det et signal om at Vipers Kristiansand fortsatt handler på øverste hylle. Den nederlandske playmakeren har vært et av håndball-Europas største navn i en årrekke, og å få henne til Kristiansand var viktig for klubben. Nå har Abbingh hatt noen dager i Kristiansand, og Vipers.no fikk en liten prat med henne.

Først og fremst, Lois, hvordan har det vært å komme til Kristiansand?

Det har vært flott! Alt var klart da vi ankom byen, og vi kunne flytte rett inn i leiligheten vi skal bo i. I tillegg har det vært kjempefint å treffe jentene og bli kjent med alle i klubben. Det virker som en fantastisk gjeng som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med. 

Og på håndballbanen?

Treningene har vært bra! Jeg har funnet min plass, og det har vært utrolig godt å komme i gang. Vi har hatt mye gøy, vi har lagt ned mye arbeid allerede, og jeg er sikker på at vi kommer til å ta store steg fremover.

Hva tror du at du bringer til laget?

I utgangspunktet kommer jeg til å fungere som en playmaker, og jeg håper at jeg kan kombinere skuddet mitt med pasninger til resten av laget. Som playmaker havner man i mange forskjellige situasjoner, og man må være klar til å gjøre det beste med alle mulighetene man får. Jeg håper vi kan få satt spillet vårt, og at vi kan fortsette å spille bra som lag. 

Gir man seg selv litt tid til å finne seg til rette, eller forventer man å prestere på det høyeste nivået umiddelbart?

Jeg må levere. Definitivt. Som en erfaren spiller er ansvaret mitt ganske klart, og det er noe jeg må håndtere. Jeg må bruke rutinen og håndballkunnskapen min til det ytterste og hjelpe laget på best mulig måte.

Men i et nytt lag er det jo nye ting som må læres?

Jada, og det kommer helt sikkert til å ta litt tid å bli vant til omgivelsene. Det er bra at Tomas ikke er helt ny, og at han vet hvordan ting fungerer i klubben og at jentene allerede kjenenr han. Det gjør det lettere for oss alle. Det kommer naturligvis til å ta litt tid å finne ut hva han ønsker, men vi kommer til å jobbe hardt for å sørge for å få implementert det i spillet vårt så fort som mulig.