Vipers Håndballskole er en kjempesuksess – Vipers

Vipers Håndballskole er en kjempesuksess

Håndballskolen er noe vi i Vipers Kristiansand er uhyre stolt av. Den første uka i august kommer hundrevis av jenter til Kristiansand for å oppleve verdens beste håndballag på nært hold. I tillegg til håndballtreninger klekket ut av de beste i bransjen blir jentene instruert av Vipers-spillerne, de får besøke badelandet i Aquarama, og de får en fantastisk dag i Dyreparken. For ikke å nevne at vennskap blir skapt og bånd blir knyttet på kryss og tvers av ikke bare Norge, men Europa.

For i år har håndballskolen hatt besøk av deltakere både fra Spania, Ungarn, Danmark, og Sverige. Det sier litt om hvilken status Vipers Kristiansand har i europeisk håndball, og hvilket fantastisk rykte håndballskolen vår har fått etter mange års iherdig innsats av hele staben.

Autografer er en viktig del av et håndballskoleopphold.
Foto: Joost Lieder

Uten samarbeidspartnerne våre hadde det ikke vært mulig å gjennomføre håndballskolen, så vi vil rette en stor takk til alle som har vært med og sørget for at alle deltakerne har fått en uforglemmelig uke her hos oss.

I Gimlehallen treffer vi to av jentene som har deltatt på håndballskolen i år. Camilia og Sanna kan fortelle at de har hatt en helt fantastisk uke.

Det har vært utrolig gøy, og i tillegg til håndballen har det vært veldig sosialt, sier Camilia. Sanna sier seg enig, men sier at det også har vært kjempestas å få lære håndball av Vipers-jentene og at det har vært litt merkelig å være så tett på heltene sine i en hel uke.

God stemning på håndballskolen
Foto: Joost Lieder

På spørsmål om hva som står igjen som det beste minne sier begge jentene Dyreparken umiddelbart. For det er ikke til å stikke under en stol at det sosiale og de utenomsportslige aktivitetene er vel så viktige som håndballtreningene denne uka. I tillegg trekker Camilia frem grillfesten der alle Vipers-spillerne var til stede som et desidert høydepunkt.

For Vipers egen Vilde Jonassen er det stor stas å kunne inspirere og instruere de kommende stjernene:

Naturligvis. Å få henge med fremtiden i en hel uke er kjempestas for oss alle sammen. Det gir så mye energi å se gløden og entusiasmen jentene viser, og det har ikke vært noen problemer i det hele tatt. Både for oss som spillere, og for klubben i seg selv, er det kjempeviktig med håndballskolen. Den er blitt et viktig varemerke som vi alle er stolte av.

Vilde Jonassen har kost seg som instruktør på håndballskolen
Foto: Joost Lieder

Håndballskolens prosjektleder Aleksander Kristiansen har ikke hatt en hviledag på ukesvis, men når Vipers.no treffer han fredag formiddag er det en lettet og glad mann som har sett at håndballskolen har forløpt tilnærmet smertefritt.

Man går hele tiden og venter på at det skal smelle, at noe uforutsett skal dukke opp som man må ordne der og da, men i år har håndballskolen gått mer eller mindre smertefritt. Det har naturligvis vært småting som vi har måttet ordne opp i, men det har ikke vært noen store situasjoner.

Selv om det er utrolig mye jobb får man betalinga i form av smilene og entusiasmen blant deltakerne. Det er fantastisk å se hvor mye det betyr for jentene å kunne komme hit og treffe Vipers-spillerne og bli kjent med oss fra innsiden. Og vi håper at alle sammen har lyst å komme tilbake neste sommer og tilbringe en uke med oss da også.

Mot slutten av håndballskolen er det godt å se unge håndballjenter som var litt sjenerte og veldig spente mandag morgen, ha funnet seg nye venner, nye idoler, og kanskje har de til og med lagt grunnlaget for å kunne bli neste generasjons Vipers’ spillere?