Folkefest i Karusshallen – Vipers
, Györi Audi ETO KC vs Vipers Kristiansand, EHF FINAL4 Women 2023, MVM Dome, Budapest, Hungary, 03.06.2023, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Folkefest i Karusshallen

Endelig var det duket for Vipers-kamp igjen. De svenske mesterne Sävehof hadde tatt turen til Sørlandet da Våg Håndball inviterte til håndballfest i Karusshallen, og folket i Vågsbygd møtte opp i hopetall. Allerede en halvtime før avkast hadde over halvparten av plassene på tribunen blitt okkupert, og det var fortsatt lange køer i døra for å sikre seg en plass til Vipers eneste treningskamp på norsk jord denne sommeren. Til slutt endte det med 420 tilskuere i Karusshallen denne onsdagen.

Publikum fikk stifte bekjentskap med flere nysigneringer i løpet av kampen. Både Lois Abbingh, Paula Arcos, og Luisa Schultze fikk entre parketten i den første omgangen. Abbingh noterte seg ikke bare for tre scoringer, men hun var sterkt delaktig både i forsvar og som playmaker. Arcos kom inn mot slutten av omgangen og viste fort hva som bor i henne. Et teknisk bredt repertoar, høyt tempo, og et hardt skudd ble vist frem nesten umiddelbart. Også Schultze kom inn mot slutten, og hun kommer til å bli en håndfull for mang en forsvarsspiller kommende sesong.

Det var dog tydelig at det er tidlig i prosjektet både for Tomas Hlavaty og Vipers-jentene. For det var langt fra alt som gikk på skinner, og publikum ble vitne til både tekniske feil og et angrepsspill som manglet litt av rytmen vi har blitt vant til å se. Heldigvis er det ingenting å bekymre seg for enda. Vi har sett hvor stor forskjell det er på Vipers i august og utover i sesongen flere ganger de siste sesongene.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers 15-9 mot et svensk lag som spilte med høyt tempo og med et fokus på kontringsspill. Etter hvilen var det dog slutt på krefter for Sävehof. For nå handlet alt om jentene som for anledningen var ikledd sine nye hvite bortedrakter fra Puma.

Samhandlingen ble bedre og bedre, og publikum ble servert noen lekre kontringer, angrep, og flotte avslutninger. Etter halvspilt andreomgang hadde ledelsen strekt seg fra 15-9 til 28-16, og nå var det duket for at den nye generasjonen Vipers-spillere skulle gå vise seg frem. På et tidspunkt besto laget på banen av Sofie Börjesson, Mina Hesselberg, Martine Kårigstad, Paula Arcos, Karine Emilie Dahlum, Oceane Sercien-Ugolin, og Tuva Pharo. Og smilet på sistnevnte, som gjorde sin Vipers-debut, gikk nesten trill rundt da hun limte sin første avslutning i vinkelen bak Sävehofs målvakt.

Til slutt var det klasseforskjell i Karusshallen. Vipers Kristiansand vant med komfortable 40-24 etter en maksdemonstasjon i den andre omgangen. Neste uke tar Vipers-jentene turen til Praha for å spisse formen inn mot serieåpningen i Aquarama mot Byåsen 29. august. Billetter til den kampen kjøper du HER