Storseier i årets første seriekamp – Vipers

Storseier i årets første seriekamp

Etter en sommer med store utskiftninger, både på benken og på banen, var det knyttet stor spenning til Vipers Kristiansands første offisielle kamp for sesongen. Byåsen gjestet Aquarama i Rema 1000-ligaens åpningsrunde, og det var nok et spent publikum som hadde løst billett til kveldens kamp.

Og sesongen startet som den forrige slapp. Det første som skjedde, var at Katrine Lunde stoppet sesongens første avslutning. Vipers gikk opp i motsatt ende, og der fintet Anna Vyakhireva bort hele Byåsen-forsvaret, som måtte ty til ulovlige midler for å stoppe forrige sesongs MVP i Final 4.

7 meteren var det én av Vipers sine nyervervelser som fikk lov å omsette i scoring. Lois Abbingh, den nederlandske bakspilleren, satt ballen kontant i nettet bak Josephine Skov Olsen i Byåsen-målet. Men lagene fulgte hverandre tett i åpningen, og ingen klarte å tilrive seg en ledelse.

Faktisk lugget det litt for Vipers Kristiansand i denne første omgangen, og det var tydelig at laget nok trenger litt mer tid sammen før ting glir på samme måten som det har gjort de forrige sesongene. Kun en veldig god Katrine Lunde gjorde at ikke det var mye jevnere enn det var. Vi har blitt vant til at målvaktslegenden leverer på et skyhøyt nivå, men ti redninger i åpningsomgangen i Rema 1000-ligaen var mer enn noen kunne ha forventet.

Utover i omgangen ble det heldigvis bedre og bedre for de rosa. Ledelsen økte sakte, men sikkert, og mange spillere tegnet seg for scoringer. Spesielt på kontringer var Vipers dødelig effektive, og omtrent halvparten av de 18 scoringene kom etter kontringer.

Mina Hesselberg var en kampen store spillere.
Foto: Martine Sivertsen

Da pausesignalet gikk ledet Vipers 18-13, og det var Tuva Høve som var lagets toppscorer. Høyrekanten noterte seg for fire flotte scoringer før hvilen. Hun var tett fulgt av Lois Abbingh, Oceane Sercien-Ugolin og Sunniva Amalie Næs Andersen som alle sto oppført med tre scoringer ved halvtid.

Jeg syns det er en kjempebra kamp, og seier, til å være første kamp. Vi spiller hverandre gode, og viser oss fra en skikkelig bra side i store deler av kampen. Egen innsats er jeg også kjempefornøyd med. Jeg gjorde mitt beste, og mer enn det kan jeg ikke gjøre uansett. Veien videre blir kjempehard og tøff, men jeg gleder meg, og jeg tror det blir skikkelig bra til slutt.

Mina Hesselberg

Tomas Hlavaty gikk i pausen og hadde nok noen veloverveide ord å si til jentene sine, og ordene Hlavaty brukte var tydeligvis de riktige. For etter pause var det enklere å kjenne igjen jentene i rosa. Igjen var det Anna Vyakhireva som noterte seg for det første målet etter å ha gått på tvers av hele Byåsen-forsvaret.

Etter det startet kontringshowet i Aquarama for fullt. Gang på gang fikk Vipers-forsvaret tak i ballen før noen ble sendt på kontring. Sunniva Amalie Næs Andersen ble lagets toppscorer med seks, mens kantkollegaene Mina Hesselberg og Tuva Høve satt fire baller hver i nettet. Karine Emilie Dahlum, som vikarierte på høyrekanten i Jana Knedlikovas fravær, noterte seg for to scoringer.

Jeg syns først og fremst at dette var en laginnsats og en lagseier. Spillerne gjorde en veldig god jobb, alle sammen fikk muligheten til å vise seg frem, og alle sammen viste seg fra en god side foran hjemmepublikummet. Det er kjempeviktig, og jeg er veldig fornøyd. Vi viser at vi er et bra håndballag.

I den første omgangen bommet vi på noen sjanser og de fikk noen enkle mål, men det er sånn starten er. Vi kan ikke forvente at vi skal lede med 20 mål til pause i hver eneste kamp. Byåsen gjorde en kjempejobb, og jeg vil gi de honnør for at de gjorde ting vanskelig for oss. Samtidig er det noen ting vi må endre, og vi har mange nye spillere, spesielt i midten, så vi må bruke litt tid på å bli vant til hverandre.

Etter pause var vi mye bedre i forsvar. Vi var mer aktive og vant flere baller. Samtidig var vi mer presise i de små tingene både defensivt og offensivt, og jeg syns vi var fokuserte og leverte på et høyt nivå hele kampen.

Jeg liker ikke å snakke om enkeltspillere. Vi er et lag. Laget er det viktigste, og alle spillerne er viktige brikker for at vi skal kunne prestere på et så høyt nivå som mulig.

Nå har vi tre treningsøkter før Aker-kampen til helga. Vi skal forberede oss godt, vi skal analysere Aker, og vi skal vise de den samme respekten som vi viste Byåsen i dag.

Tomas Hlavaty

I tillegg til kantene var Anna Vyakhireva naturlig nok en av kampens giganter. 11 målgivende pasninger og fire scoringer ble det på bakspilleren. Bakerst i banen må vi nok en gang nevne Katrine Lunde som noterte seg for 11 redninger, noe som gav en redningsprosent på småpene 48%. Etter kampen hadde Lunde dette å si:

I dag syns jeg det var veldig bra. Vi spilte med et høyt tempo, og vi jobber bra, intensivt, og tøft i forsvar. Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør i store deler av kampen. Vi løste ikke undertallet spesielt bra, men sånn er det av og til.

Med mange nye bruker man litt tid på å spille seg inn sammen. Jeg er siker på at det blir bedre og bedre, og sikrere og sikrere utover sesongen. Vi må fortsette å kommunisere godt, og fortsette å jobbe masse sammen. Jeg prøver å få styre de litt rundt sånn at jeg får skudda der jeg vil, og de jobber med meg for å få plassert meg riktig i forhold til sånn de liker å spille forsvar. Sammen prøver vi å finne ut hva som blir best.

Tomas er veldig spennende. Nå kjenner vi han litt og vet hva han står for, men det har vært veldig bra frem til nå. Vi gleder oss til fortsettelsen, og å se hva han kan tilføre oss som lag.

Katrine Lunde
Katrine Lunde var i det umulige hjørne i kveldens kamp
Foto: Martine Sivertsen

Forspranget etter pause bare økte og økte, og det var egentlig kun et spørsmål om hvor stor seiersmarginen skulle bli. Til slutt ble forspranget 16 mål, og Vipers Kristiansand vant 38-22 og sørget for at begge poengene ble igjen i Kristiansand.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Tuva Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet