Vipers møter Aker til ny kamp i Rema 1000-ligaen – Vipers

Vipers møter Aker til ny kamp i Rema 1000-ligaen

Lørdag ettermiddag har Aker invitert til håndballfest i Nadderud Arena. Med gratis inngang for alle barn og unge håper hovedstadsklubben å trekke opp mot 2000 mennesker når Vipers Kristiansand kommer på besøk. 

Forrige sesong endte Aker på en 11. plass i Rema 1000-ligaen. I annerledessesongen 2022/23 var det nok til å beholde plassen i det gjeveste selskapet. Denne sesongen håper Lars Abelsen og Aker å ta nye steg etter endelig å ha fått en fast hall å spille hjemmekampene sine i. Ullern flerbrukshall har blitt pusset opp og kommer til å bety mye for håndballinteressen på Oslos vestkant. 

Nå har vi hatt tre treningsøkter siden Byåsen-kampen, og vi har forberedt oss godt, vi har analysert Aker, og vi er klare for kamp. Nå handler det om å gjøre jobben og vise Aker den samme respekten som vi viste Byåsen i midtuka.

Tomas Hlavaty

Kampen mot Vipers skal dog gå i Nadderud Arena, ettersom man forventer storinnrykk når man skal bryne seg mot de regjerende Champions League-vinnerne. Etter en sommer med store utskiftninger, der størsteparten av de nye spillerne kommer fra eget akademi, var det knyttet stor spenning til årets første seriekamp.

Aker tok turen til Larvik, og i en jevnspilt og tett kamp ble det et surt ettmålstap i sluttsekundene. Kampens store spiller for Aker var Mia Kristin Syverud som leverte åtte scoringer og tre målgivende pasninger fra bakspillerposisjon. Etter Syverud på scoringslista var fjorårets toppscorer, Freja Christensen. 

Jeg tror det kommer til å bli en fartsfylt kamp siden både vi og Aker er glade i hurtig håndball. Aker er et lag som aldri gir seg, så for oss handler det om å gi alt fra start til slutt for å dra seieren i land. Vi gleder oss til å spille kamp igjen, og skal bruke den til å samspille laget mer og mer.

Tuva Høve

Vipers var, som kjent, overlegen i sin kamp mot Byåsen. Trønderne fikk være med på leken en stund, men utover i kampen ble forspranget bare større og større. Til slutt vant Vipers 38-22, og det var mange som viste seg frem positivt.

Sunniva Amalie Næs Andersen ble kampens toppscorer med seks scoringer, mens Anna Vyakhireva tok på seg rollen som playmaker og serverte 10 målgivende pasninger. Helt bakerst på banen sto Katrine Lunde nok en fantomkamp, og 11 redninger gav en redningsprosent på 48. Verdensklasse!

Kampen mot Aker har avkast 17:30 og vises på TV2 Play.