Sliteseier mot Gjerpen – Vipers

Sliteseier mot Gjerpen

Det var få, eller ingen, som på forhånd trodde Vipers skulle få store problemer mot nyopprykkede Gjerpen i Aquarama. Tomas Hlavaty er krystallklar på at Vipers går inn i hver eneste kamp med samme innstilling og motivasjon, men i den første omgangen mot Gjerpen var det lite som stemte for de rosakledte.

Det var en målfattig og jevn åpning på kampen, og etter at Jamina Roberts hadde gitt Vipers ledelsen, og Annika Skrettingland hadde redusert for gjestene, gikk kampen inn i en måltørke. Gode målvaktsprestasjoner i begge ender av banen, noen tekniske feil, og noen skuddbom gjorde at det gikk nesten 7 minutter før neste scoring.

Line Andersen fikk tilbake sin egen retur og satt den sikkert i nettet bak Katrine Lunde. To kjappe scoringer fra Oceane Sercien-Ugolin og Lysa Tchaptchet gjorde at Vipers ledet, men det var ingen stor prestasjon Vipers-jentene leverte før pause.

Lysa Tchaptchet noterte seg for fire scoringer på fire skuddforsøk.

Faktisk var gjestene, med en veldig god Mia Stensland i målet, minst like gode som de rosa. Det lugget skikkelig spesielt offensivt for Vipers Kristiansand, og lagene fulgte hverandre som skygger hele omgangen.

Før kampen var det Tiril Palm som var Gjerpens toppscorer, og hun viste flott avslutningsteknikk da hun to ganger i den første omgangen lobbet Katrine Lunde fra sin høyrekant. I tillegg til Palm var det Annika Skrettingland som utpekte seg for gjestene fra Skien. Tre scoringer og to assister var fasit ved halvtid.

Etter å ha vært bak med ett mål klarte Vipers å tilrive seg et lite overtak inn mot pause. 10-9 ved halvtid var det få i Aquarama som hadde gjettet på forhånd, men det var fasit da pausesignalet gikk. Hva Tomas Hlavaty sa i pausen er usikkert, men at det hadde en effekt på laget hans var det ingen tvil om.

Først og fremst var det et bra resultat. I Den første omgangen slet vi litt med å finne ut av Gjerpen. De spilte bra forsvar, og målvakten deres gjorde en fantastisk kamp. Det skal hun ha masse honnør for. De gjorde det vanskelig for oss, og vi måtte gjøre noen justeringer i pausen.

Etter hvilen var vi mye bedre, vi fant ut av ting og klarte å spille med en helt annen rytme og ro enn før pause. Jeg er også glad for at de unge spillerne fikk muligheten til å vise seg frem. Om de skal ta stegene som trengs må de spille, de må prestere på dette nivået, og de må vise seg frem. Det syns jeg de gjorde i dag.

Vi jobber med det samme hver eneste dag. Vi vil bli bedre og bedre, og jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å være enda litt bedre mot Ikast til helga. Vi har noen dager igjen, og vi skal sørge for å være så godt forberedt som mulig på det som møter oss der nede. Det kommer til å bli tøft og hardt, men nøkkelen er å være klare fra første sekund, å være til stede i alle faser av spillet over hele banen, og å prøve og stilne publikummet deres.

Tomas Hlavaty

For de rosakledte kom ut av garderoben og så ut som en helt annet lag. Angrepsspillet fløt på en helt annen måte enn det gjorde før pause, og samhandlingen mellom forsvarspillere og målvakt fungerte mye bedre.

Det gjorde at Vipers ganske kjapt rev til seg en solid ledelse. Etter drøye ti minutter så Gjerpen seg nødt til å ta timeout, og da hadde ledelsen økt fra ett mål til ni mål. 20-11 var et mye mer forventet resultat, og publikum i Aquarama satt pris på det de fikk se etter hvilen.

Én av spillerne som virkelig viste seg frem i den andre omgangen var Jana Knedlikova. Den tsjekkiske lynvingen, som «aldri» bommer på avslutningene sine, viste seg fra sin beste side. Hennes åtte scoringer var nok til å bli Vipers’ toppscorer i kampen.

Jana Knedlikova ble kampens toppscorer med sine åtte mål.

Det var en interessant kamp. Vi møtte et lag som kjempet hardt, og, som på tross av at de nettopp har rykket opp, gjorde ting veldig vanskelig for oss. Vi strevde med å finne rytmen, og vi bommet på veldig mange muligheter i angrepsspillet vårt før pause. Bakover syns jeg vi var mye bedre og vi slapp kun inn ni mål, noe som er veldig bra.

Etter pause kom vi ut med den spiriten og engasjementet jeg syns vi burde ha hele tiden. Vi spilte vårt eget spill, og kontringsspillet vårt var helt fantastisk i den andre omgangen. Jeg syns det var veldig fint å se alle spillerne smile og være så påskrudd.

Denne sesongen syns jeg at jeg har vært mye mer stabil. Jeg liker utviklingen fra forrige sesong, og jeg håper det vil fortsette på den samme måten, og at jeg kan fortsette å bidra til laget sånn som jeg gjør nå. Det er noe jeg vet at jeg er kapabel til, og jeg er veldig fornøyd med egen innsats i dag.

Hva som er endret? Først og fremst er det at jeg er mye mer kjent med omgivelsene og alt nå, men jeg har også jobbet knallhardt i sommer for å være så klar som overhodet mulig. Jeg har tatt steg, og jeg føler at jeg presterer på et høyere nivå nå enn forrige sesong.

Oceane Sercien-Ugolin

Omtrent halvveis i omgangen benyttet Tomas Hlavaty sjansen til å gi de unge spillerne sine muligheten. Både Karine Dahlum, Martine Kårigstad Andersen, Tuva Pharo, Paula Arcos, og Tuva Høve fikk muligheten. Kampens vondeste øyeblikk kom like etter byttene da Karine Dahlum gikk ned for telling med store smerter. Vi krysser fingrene for at Karine er tilbake på banen så snart som mulig.

Da sluttsignalet gikk hadde Vipers tatt foten litt av gasspedalen, og sluttresultatet på 31-21 kunne nok ha vært større, men etter en, til Vipers å være, svak førsteomgang var det stor forbedring etter pausen, og det var en komfortabel seier til slutt.

Vipers’ startoppstilling:Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Ocaene Sercien-Ugolin
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet