Neglebiter på Jylland – Vipers

Neglebiter på Jylland

Endelig var det dags for Champions League igjen. Vipers Kristiansand hadde tatt med seg rundt 150 supportere til Danmark for å se oppgjøret mellom Ikast Håndbold og Vipers. Ikast, som har hatt noen år ute av Champions League, åpnet kampen på forrykende vis.

Det var riktignok Vipers som scoret kampens første mål da Lysa Tchaptchet hamret en ball via stolpen og i mål, men etter det handlet det meste om hjemmelaget. Faktisk ledet hjemmelaget plutselig 8-2, uten at noen helt forsto hva som hadde skjedd. Vipers ble utspilt i alle spillets faser, og varsellampene blinket for alvor.

Det var god stemning blant tidligere lagvenninner før kampstart

Heldigvis var både alarmsystemer og varsellamper intakt hos de rosa. I det som utviklet seg til en ren målvaktsduell ble forspranget mindre, og mindre, og mindre. Etter at Katrine Lunde hadde levert et tosifret antall redninger var det plutselig balanse i regnskapet igjen.

Jamina Roberts fikk æren av å sette utlikningen. Den svenske bakspilleren fant ei luke som knapt nok eksisterte og stupte gjennom før hun satt ballen ved nærmeste stolpe. En enorm prestasjon av Roberts. Det var dog fortsatt noen minutter igjen av omgangen.

Katrine Lunde sto en monsterkamp, men kunne ikke forhindre tap for Vipers

Og nå fulgte lagene hverandre som skygger. Begge målvakter, både Katrine Lunde i Vipers-målet og Irma Schjött i Ikast sitt mål, leverte strålende redninger gang på gang. Da pausesignalet gikk var det helt likt i IBF-Arena. 12-12 etter en førsteomgang nesten uten sidestykke.

Også i den andre omgangen var det hjemmelaget som kom best i gang. En litt billig tominuttersutvisning på Luisa Schulze gav Ikast muligheten til å sikre seg et lite overtak. Stine Skogrand løftet den påfølgende straffen over hodet på Katrine Lunde, før to kjappe scoringer til gjorde at det sto 18-15 til vertene.

Lois Abbingh gjorde en fin figur men maktet ikke snu kampen i Vipers’ favør

Og nå maktet ikke Vipers å tette luka. Det lugget skikkelig i angrepsspillet, og når Lunde i målet ikke klarte å gjøre opp for angrepsfeilene fikk de rosa aldri kontakt igjen. Til tross for flere gode muligheter ble det aldri den store opphentingen som de mange rosa på tribunen hadde ønsket seg.

Da sluttsignalet gikk sto det 30-26 til hjemmelaget, og det ble tydelig at Vipers har en vei å gå før toppformen er inne.

Vipers’ startoppstilling:Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet