Jeg synes det var mange positive elementer. – Tomas Hlavaty – Vipers

Jeg synes det var mange positive elementer. – Tomas Hlavaty

På turen hjem etter firemålstapet for Ikast fikk Vipers.no en sjanse til å prate med hovedtrener Tomas Hlavaty. Sloveneren fortalte litt om hva som gikk galt, hva som var positivt, og hvordan veien videre ser ut.

Først og fremst, Tomas, kan du ta oss gjennom kampen fra ditt synspunkt?

Vi slet med å sette sjansene våre. Det var hovedproblemet. Målvakten deres gjorde en kjempejobb, samtidig som våre avslutninger ikke var de beste. I tillegg slet vi med rytmen og samhandlingen i angrepsspillet. Det gjorde at vi endte opp i mange nærdueller som tok mye av energien vår, og det var helt tydelig at ikke vi hadde vår beste dag. Med det sagt syns jeg opphentingen vår i den første omgangen var helt fantastisk, og vi beviste at vi kan spille veldig god håndball når alt klikker. I den andre omgangen var jeg sikker på at vi skulle klare å knekke Ikast, men igjen slet vi med å sette ballen i mål. Det er ingenting annet å si enn at Ikast var bedre enn oss.

Foto: Martine S. Alvær

Konkret, hva var det som gjorde at laget ikke fant rytmen i angrepsspillet?

Det som gjorde det vanskelig for oss var at vi ikke var tålmodige nok i angrepet. Vi ville komme til avslutning altfor fort, ofte etter bare to-tre pasninger, og vi klarte ikke finne den rytmen vi trenger for å utnytte styrkene våre. I tillegg ble enkeltspillere litt utålmodige. De ville gjøre ting selv, og de følte at når ting buttet litt imot at de måtte ta ekstra ansvar. Tanken var veldig god, men til slutt vil alltid kollektivet være sterkere enn enkeltspillere.

BILLETTER TIL KAMPEN MOT FTC-RAIL CARGO HUNGARIA KJØPER DU HER

Klarer du finne noen positiver på tross av tapet?

Jeg synes det var mange positive elementer. Opphentingen, som jeg nevnte, at spillerne ville ta ansvar selv om de ikke lyktes, og at Katrine Lunde sto en kjempekamp igjen. Når vi sitter her i etterkant og analyserer, viser det at spillerne tar ansvar, at vi tar det på alvor, og at vi kommer til å bli sterkere og sterkere jo mer tid vi får sammen.

Hvordan håndterer Tomas Hlavaty å tape håndballkamper?

Personlig håndterer jeg det å tape dårlig. Etter kampen var jeg ikke fornøyd, og jeg var ganske het i toppen. Vi dro til Ikast for å vinne, og det er frustrerende når ikke vi klarer å prestere sånn som vi vil, men det å tape er en del av håndball og det er nesten umulig å unngå at man taper noen kamper i løpet av en sesong.

Og veien videre? Hvordan unngår vi at dette skjer igjen?

Nå skal vi se video, vi skal analysere ting skikkelig, og legge en god plan for de neste kampene. Utfordringene kommer på rekke og rad, og allerede til tirsdag er det kamp mot Randesund, før FTC kommer på besøk i Aquarama førstkommende lørdag hvor vi håper å revansjere oss selv foran hjemmepublikummet.