Aquarama i fyr og flamme – Vipers

Aquarama i fyr og flamme

Det var knyttet stor spenning til kveldens Champions League-kamp i Aquarama. Forrige sesongs to finalister, Vipers Kristiansand og FTC-Rail Cargo Hungaria, skulle måle krefter mot hverandre. Og etter forrige helg, der begge lagene tapte sine åpningskamper, var begge lagene ute etter å ta sesongens første poeng, og førsteomgangen et nesten utsolgt Aquarama fikk oppleve var ekstremt fartsfylt.

Begge lag kom ut av startblokkene med kun en oppgave: Overliste motstanderens målvakt flest mulig ganger. Lysa Tchaptchet var den første som lyktes med det. Den spanske linjespilleren fikk ballen fra Anna Vyakhireva, fikk vendt opp, og plasserte ballen trygt i nettet bak Kinga Janurik i FTC-buret.

Etter den første scoringen var det ingen av lagene som klarte å tilrive seg et ordentlig overtak. Begge lags spillere leverte scoringer i nesten hvert eneste angrep, og det var ingen av målvaktene som helt klarte å finne ut av skuddmønstrene i åpningen.

Plutselig fant dog FTCs målvakt, KInga Janurik, ut av det. I flere angrep på rad stoppet hun forsøkene fra Vipers-spillerne, og bortelaget hadde muligheten til å gå opp i ledelsen. Det klarte bortelaget. Dragana Cvijic, linjespilleren som har terrorisert forsvar i en årrekke, fikk æren av å sette inn 7-8. Da hadde Cvijic herjet inne på linja i en periode.

Martine Kårigstad Andersen var én av spillere som fikk sjansen i kveld

Heldigvis har Vipers Kristiansand også spillere som kan herje, og nå skrudde de rosakledte til skruen et lite knepp til. Tre scoringer på rappen fra Anna Vyakhireva gjorde at Vipers ledet 16-14 med noen få minutter igjen av omgangen, men de rosa var ikke helt ferdige enda.

Vi var veldig fokuserte før kampen, og jeg er helt sikker på at FTC var det samme. Begge lagene tapte forrige helg, og begge ville gjerne vise seg frem i dag. Som lag har vi jobbet knallhardt hele uka, og vi var kjempeskuffet etter tapet for Ikast forrige helg. Vi har tvunget oss selv til å se frem mot denne kampen, og fortalt oss selv at vi måtte vise oss frem på en helt annen måte i dag.

Det syns jeg hele laget gjorde, og absolutt alle tok ansvar i dag. Jeg er kjempeglad for at vi tok begge poengene, og nå må vi bare fortsette på den samme måten.

Lois Abbingh

Et av Vipers beste varemerker de siste sesongene har vært kontringene, og nå ble det tre kontringer på rad inn mot hvilen. Først Sunniva Amalie Næs Andersen etter en magisk pasning fra Katrine Lunde, deretter samme Andersen etter en flott opprulling ut mot venstre, før Jana Knedlikova fikk æren av å sette inn omgangens siste mål. 19-15 ved halvtid var mer enn godkjent av Vipers-jentene.

Pausepraten til FTC-trener Martin Albertsen gav ikke de helt store utslagene. For igjen var det Vipers som tok initiativet med tre scoringer uten motsvar etter hvilen, og med åttemålsledelse så det ut som om Vipers hadde full kontroll i Aquarama.

Og det hadde hjemmelaget. Med tempoet som ble satt opp av de rosakledte hang rett og slett ikke de ungarske gjestene med. Gang på gang endte deg med at en spiller i rosa kom til en enkel avslutningsmulighet, og da blir det som regel mål.

Kampen hadde flere store spillere, men FTCs Andrea Lekic som noterte seg for 10 scoringer må nevnes. For Vipers var det Jana Knedlikova som ble kveldens toppscorer. Åtte scoringer ble det på den tsjekkiske lynvingen. Hun var tett fulgt av Jamina Roberts som noterte seg for syv scoringer.

I motsatt ende av banen må vi nok en gang trekke frem Katrine Lunde. 15 redninger på den offisielle statistikken er ekstremt bra, og en redningsprosent på 40% kan ta motet fra enhver motstander. I tillegg kan vi nevne at Sofie Börjesson kom inn og reddet 2/5 syvmeterskast.

Katrine Lunde storspilte nok en gang i Vipers-målet

Til slutt var Vipers noen hakk for store for FTC. 37-26 var ikke et resultat som på noen som helst måte gav feil bilde av kampen. Vipers var det klart beste laget foran over 1500 tilskuere i Aquarama i kveld!

Vipers’ startoppstilling:Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet