Endelig seriekamp igjen! – Vipers

Endelig seriekamp igjen!

Igjen skal Vipers-jentene ut på veien, og onsdag går turen vestover til Rogaland for å besøke Sola HK. Et Sola HK som har skapt enkelte problemer for de rosa de siste sesongene, og som har ambisjoner om å ta enda et steg denne sesongen.

I fjorårets to seriekamper vant Vipers komfortabelt 36-25 hjemme i Aquarama, mens sluttstillinga  i Åsenhallen ble 20-25. I begge kampene presterte dog Vipers-jentene opp mot sitt aller, aller beste. For det tvinger Steffen Stegaviks lag de fleste motstandere til å gjøre.

Det er aldri lett å spille mot Sola. De gir oss alltid en tøff kamp, og det er det vi forventer i morgen også. De har gode spillere, men vi er 100% forberedt og skal vise Sola all respekt som trengs..

Tomas Hlavaty

Etter fjorårssesongen mistet Sola et kobbel av spillere, men det største navnet som forsvant var definitivt Rinka Duijndam. Den nederlandske målvakten meldte overgang til Györ etter kun én sesong i gult, men hun var sterkt delaktig i både tredjeplassen i ligaen, og i at Sola gikk langt i EHF European League.

Forhåpentligvis får vi nye jubelscener i Åsenhallen onsdag kveld
Foto: Martine S. Alvær

Stegavik hentet dog ikke inn noen dårlig erstatter for Duijndam. Den tidligere landslagmålvakten Rikke Marie Granlund kom fra fransk håndball, og det må sies å være en solid forsterkning selv om hun for tiden er i opptrening etter fødsel. I tillegg til Granlund returnerte Malin Holta, også hun fra fransk håndball, etter noen år borte fra Sola. Også det en spiller som tilfører mye til et allerede godt håndballag.

KJØP BILLETTER TIL VIPERS’ KAMP MOT TERTNES ONSDAG 26.09 VED Å KLIKKE HER

Nøkkelen blir å være kompakte og å spille sammen. Vi må, som jeg alltid sier, fokusere på oss selv, vi må spille som et kollektiv, finne den riktige rytmen, og vi må spille opp mot vårt beste. Samtidig må vi være nøye med å stoppe Solas styrker, nemlig overgangspillet, samt flyten og mobiliteten de har i angrepsspillet sitt.

Tomas Hlavaty

Denne sesongen har startet så som så for laget fra Jæren. Oppskriftsmessig ble det seier borte mot Follo i serieåpningen og mot Fana i den første hjemmekampen. Forrige serierunde, borte mot Larvik, gikk dog Sola på årets første smell. 31-29 i en kamp der nevnte Holta leverte åtte scoringer.

Vipers er, som kjent, ubeseiret i Rema 1000-ligaen. Seire mot Byåsen, Aker, og sist hjemme mot Gjerpen har gitt Tomas Hlavaty og Vipers-jentene en perfekt start på den hjemlige ligaen.

Kampen mot Sola ser du på TV2s kanaler fra 18:15 onsdag kveld.