Seier på Jæren – til slutt. – Vipers

Seier på Jæren – til slutt.

På en av ligaens aller tøffeste bortearenaer skulle Vipers møte fjorårstreeren fra Rema 1000-ligaen. Steffen Stegavik sa på forhånd at Sola skulle dra ned tempoet på alle mulige vis, og i den første omgangen gjorde trønderens disipler akkurat som sagt på forhånd.

For Sola var ikke så veldig interessert i å spille hurtig håndball. I hvert eneste angrep dro nemlig laget fra Jæren ned tempoet på alle mulige vis. I nesten alle Solas angrep måtte dommerne heve armen for passivt spill, og Vipers slet litt med å finne ut av det når kampbildet ble så annerledes enn det de rosakledte vanligvis ønsker.

Mina Hesselberg og de andre Vipers-jentene slet litt før pause

Det er nemlig uvanlig å se at Vipers kaster bort kontringsballer, men i åpningen av kampen skjedde det to ganger på rad. Om det kom som en konsekvens av å ha spilt forsvar i lengre perioder eller noe annet skal vi ikke spekulere i, men det gav Sola muligheten til å ta en tidlig ledelse.

Scoringer fra Live Rushfeldt Deila og Malin Holta ble nøytralisert av nettkjenninger for både Jamina Roberts og Lois Abbingh. Slik fortsatte kampbildet frem til drøye 20 spilte minutter. Lagene fulgte hverandre som skygger helt frem til Steffen Stegavik tok en timeout med 20:12 på klokka.

Da Stegavik tok timeout sto det 7-8  på den manuelle tavla i Åsenhallen etter at teknologien sviktet arrangøren, mens det etter timeouten kun skulle handle om ett lag. Heldigvis var det de rosa fra Kristiansand som endelig fant ut av både forsvars- og angrepsspill.

De siste snaue 10 minuttene av omgangen vant Vipers med 3-6 etter scoringer av blant annet Paula Arcos og Luisa Schulze som hadde kommet inn for å avlaste spillerne som hadde startet kampen. Ved halvtid sto det 10-14 til bortelaget, og det var duket for en andreomgang der Vipers forhåpentligvis kunne avgjøre kampen tidlig.

Sånn skulle det absolutt ikke bli. Sola kom ut i den andre omgangen på samme måte som i den første, og klarte å ta brodden av Vipers igjen. Nok en gang stokket det seg i angrepsspillet, og det tålmodige Sola-angrepet lurte de rosa gang på gang.

Firemålsledelsen ved pause krympet sakte, men sikkert, og to kjappe scoringer fra Camilla Herrem gjorde at hjemmelaget kun var to bak. Etter halvspilt andreomgang var det fortsatt to mål som skilte lagene, og da tok Steffen Stegavik en ny timeout.

Etter den tok Sola fullstendig over. 16-18 ble til 18-18, og nå så Tomas Hlavaty seg nødt til å sette inn artilleriet igjen. Anna Vyakhireva, Jamina Roberts, og Lois Abbingh fikk alle komme utpå parketten igjen imot slutten, og det var heldigvis nok til å vippe kampen i Vipers’ favør.

Anna Vyakhireva leverte fire scoringer og syv målgivende pasninger i kveldens kamp.

Tre kjappe scoringer, signert Vyakhireva, Roberts, og til slutt en utsøkt lobb fra Lysa Tchaptchet, gjorde at Vipers ledet med tre igjen, men kampen var ikke helt over enda. To på rad fra Solas kantspillere gjorde at kun ett mål skilte lagene igjen.

Nå var det dog game over. En ny tremålstirade fra bortelaget gjorde at kampen i praksis var over med kun få minutter igjen. Til slutt var det fem scoringer fra Lois Abbingh, fem scoringer fra Jamina Roberts, og fire scoringer fra Anna Vyakhireva var nok til at Vipers kunne gå seirende ut av kampen med 22-25.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet